De intelligenta rasisterna?

Förra veckans antirasistiska text tycker jag är den som är skriven av Nima Dervish i krönikan: Hitler hade skämts mustaschen av sig.

Jag vet att jag haft just dessa ”intelligens-debatter” på min blogg genom åren också och att den ena kommentatorn efter den andra har ”avslöjat sig” med inte allt för hög IQ, trots att man med kommentarerna försökt påvisa hur mycket lägre IQ vissa andra folkgrupper har…

Man ska inte kasta sten i glashus, sägs det och jag tycker att det är precis vad dessa rasister gör när man börjar diskutera intelligensnivå med dem.

Men som jag skrev i ett av de inläggen:

Jag har större utbyte av en socialt kompetent person med stor förmåga till empati, än om min vän inte vet vad en kvadratrot är. Med det inte sagt att jag har ointelligenta personer i min omgivning!

Nåja, artikeln av Nima är läsvärd! Läs den, vettja´!

Uppdatering: Efter tips av min bloggvän LiLo lägger jag upp följande länk: Intelligence Study Links Low I.Q To Prejudice, Racism, Consevatism

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Välkommen att kommentera. Du kan välja om du vill kommentera med wordpress, facebook eller google+ genom att klicka på de små ikonerna ovan. Håll god ton, inga personangrepp och håll dig till ämnet och inom lagens ramar. Alla kommentarer är modererade och godkänns så snart jag får möjlighet. Kommentera gärna i stort och smått. Jag försöker svara på alla kommentarer, men ibland kan det dröja lite. Ordet är fritt, ordet är ditt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.