Boktips: På spaning med Hedvig

Jag har läst boken På spaning med Hedvig av Hedvig Ljungar. Det är en lättläst bok från Centrum för Lättläst. Boken är formgiven av Lisa Zachrisson och originell i sin utformning, både på in- och utsida.

Boken handlar om 20-åriga Hedvig och hennes funderingar kring feminism och jämlikhet. Boken är en debattbok och handlar en hel del om funderingar kring dessa ämnen, utifrån en ung kvinnas perspektiv. ”Kan man vara feminist och raka benen? Om man är feminist, får man då raka benen?

Boken tar upp viktiga ämnen på ett enkelt sätt. Jag tror den kan skapa mycket tankar, särskilt hos ungdomar och jag vill verkligen rekommendera alla unga tjejer och killar att läsa den här boken, eller lärare att använda den som grundunderlag för debatter runt jämlikhet. Boken är viktig och för med sig underlag för en viktig debatt.

Jag gillar enkelheten med boken och jag tycker mycket om böcker från LL (Lättläst). Dels är det ju jättebra att de finns för personer som har svårare att ta till sig eller läsa mer komplicerade texter, men även för oss som inte har några problem med det, så är det jätteskönt att ibland läsa en lättläst bok, i stället för till exempel en tidning.

Den här boken får tre av fem i betyg:

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.