Saker jag inte förstår (men gärna vill förstå)

  • Hur feminist kan bli ett skällsord? Feminist betyder: Feminism är en politisk rörelse för kvinnors fulla ekonomiska, sociala och politiska likställighet med mannen, enligt Svenska Akademiens ordlista (2006)
  • Hur Politiskt Korrekt kan bli ett skällsord? Enligt Wikipedia så är detta den exakta betydelsen av Politiskt Korrekt: Politisk korrekthet, alternativt PK, är ett begrepp som betecknar språkbruk, idéer, politik och beteenden som eftersträvar att minska negativa sociala och institutionella konsekvenser på grund av kön, etnicitet, kultur, sexuell läggning, religiös tro, ideologisk uppfattning, funktionsnedsättning, ålder, med mera.”
  • Varför det är så svårt att sluta äta popcorn, när man väl börjat?

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Saker jag inte förstår (men gärna vill förstå)

  1. andra konstigheter: hur har det kunna bli modernt att vara moderat? Att bara bry sig om sig själv och sitt? Att Solidaritet mot andra inte existerar, utan var senast en klubb på Stureplan? Att pengar betyder typ allt? Att alla makthavare skor sig själva och de flesta människor verkar inte öht ifrågasätta detta? Märkligt.

  2. …Och hur man som kvinna kan säga, som man ganska ofta får höra ” Jag är verkligen ingen feminist”….???
    Det räcker inte med att maktstrukturerna är som de, vi kvinnor jobbar hårt för att trycka ner oss själva också…

    • Ja, just det där har jag också svårt att förstå. Om man inte är feminist, innebär det då att man tycker det ska fortsätta vara ojämlika löner och annat?

  3. Hey there! I understand this is somewhat off-topic but I had to ask. Does building a well-established blog such as yours take a large amount of work? I am completely new to blogging but I do write in my journal daily. I’d like to start a blog so I can share my own experience and feelings online. Please let me know if you have any kind of suggestions or tips for brand new aspiring blog owners. Appreciate it!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.