18 år och mamma

Idag, för 23 år sedan blev jag mamma. Jag var nyss fyllda 18 år och den andra Mars 1989 såg min äldsta dotter dagens ljus. Nä, inte dagens ljus, men just den dagens ljus.

När hon föddes hade hon stora, mörka lockar på sitt huvud och stora, bruna ögon som iakttog allt i sin omgivning. Att se in i hennes ögon första gången var som att drunkna i en ocean. 

Hon var så söt att jag inte kunde gå utanför dörren utan att folk stannade oss för att få titta närmare på henne och ofta fick jag höra ”det var det sötaste barn jag någonsin sett”.

 

Binta var ett enormt krävande barn på alla sätt. Det satte mitt moderskap på prov på alla sätt som var möjliga, samtidigt som hon lärde mig vad riktig, villkorslös kärlek är!

Binta är en person som alltid har satt spår i människor omkring henne. De flesta som träffat Binta minns henne. Det var inte alltid lätt att vara hennes lillasyster när flickorna var små. Att testa gränser var Binta´s signum och det var inte alltid lätt att vara den som blev testad. Det har hon dock betalat igen med råge under sina vuxna år och är oerhört omsorgsfull och engagerad i sina syskon idag.

 

Om man säger att ”testa gränser” var hennes signum under barndomen och tonårstiden, så är lojalitet, omsorg och engagemang hennes signum som vuxen.

Den röda tråd som följt Binta genom hela livet, både som barn, tonåring och vuxen är hennes aktivitet. Hon har alltid varit oerhört aktiv och haft många järn i elden. Konståkning, dans, fotboll, aktiviteterna har löst av varandra. 

Men dansen var slutligen det hon fastnade för. Koreograf, dansare, danslärare. Med SM-titlar i både Dancehall (DHQ och Europes best dancehallgroup), HipHop (par) och Reggaeton har hon bevisat att hon har en talang utöver det vanliga!

 

Jag är så stolt över det hon har uppnått för sin egen skull. Hon har klättrat dit hon är med egna medel. Med sin egen kraft, vilja, energi, levnadsglädje, kapacitet och talang.

Redan vid 22 års ålder hade jag tre barn, det är jag glad att inte Binta har. Jag hoppas hon fortsätter satsa på sin dans så länge hon tycker att det är roligt!

Det sista året har hon spenderat mer tid på Jamaica än i Sverige (7 månader i Jamaica och 5 i Sverige) och idag åker hon till Polen på en bokning. Varmt GRATTIS lilla hjärtat! Hoppas du får en toppen födelsedag! ♥♥♥

 

Till dig

Du min förtvivlan och min kraft 
du tog allt eget liv jag haft 
och därför att du krävde allt 
gav du tillbaka tusenfalt
-Karin Boye

 

Ja, det är mycket födelsedagar i familjen just nu, men nu tror jag det lugnar ner sig något ett tag framöver! 🙂

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

17 svar på ”18 år och mamma

 1. Vilken härlig hyllning till din vackra och underbara dotter. Grattis till henne, och till dig som firar 23 år som mamma.

 2. Du är verkligen en härlig mamma som ger så mycket kärlek till dina barn!
  Att hon dansar så man blir grön av avund är helt underbart! Jag skulle också vilja påstå att hennes skönhet inte har bleknat det minsta, tvärtom!
  Grattis till er båda

  • Gör jag? Jag kan inte se min likhet med barnen. Jo, med Binta från när jag var i hennes ålder. Ibland i Jai. Men tror det är lättare att se det för andra.

  • Mig också! Har alltid tänkt på henne med den dikten. Skrev in den i hennes babyalbum redan som liten! 🙂

 3. Oj oj oj, en fin dotter till! Men jag måste ju säga grattis till dig också! Jag är för övrigt så impad – tre barn vid 22 års ålder… Jag har inga barn och är snart… usch, det vill jag inte tänka på… 😉 Men jag fick fyra bonusbarn på ålderns höst, 45 var jag visst. Det är också rätt häftigt! 😛

  Kram!

  • Ja, när jag tänker på mina egna barns åldrar så känns det helt ofattbart att jag var 22 med tre barn. TRE, liksom!! :-O Men fyra bonusbarn är verkligen inte fy skam! Jag tror det är bra att ha barn omkring sig ibland, de får en att se saker med andra ögon. Då spelar det inte så stor roll vems ”biologiska” barn det är heller!

 4. Stort grattis till 23 år som mamma! Vilken fantastisk bild på dig som 18-åring och mamma. En sådan har jag också. Jag var ju också 18 år när jag fick Emelie. Hon fyller snart 25 år och hennes dotter, mitt barnbarn, fyllde just 1 år.

  Kram!

  • Tack och grattis själv! Ja, det är verkligen fantastiskt att se vad man har och samtidigt blicka tillbaka på det som varit! Livet är en gåva och det är barnen med! 🙂

 5. Du vekar vara en bra mamma. Men jag tycker att dansen är för sexig, striptease varning. Varför måste kvinnor alltid reduceras till köttstycken?

  • Ja, smaken är ju alltid delad, men jag tycker Blackout är jätteduktiga på att hitta balansen mellan att finna rätt klädkod. Både för att passa in med dancehall men också för att inte vara för avklädda. Det är klart vi lever i ett sexualiserat samhälle, men jag tycker tjejerna är fokuserade, viljestarka, klär sig sällan i det som förväntas utan överraskar ofta med både morgonrockar, kavajer och andra attribut på scenen. Man kommer dock inte ifrån att Dancehall är en dans med sexuella anspelningar (särskilt i daggering). Jag kan förstå att det är jättekul att klä sig med långa ögonfransar, mycket smink, med spektakulära kläder när man showar, då man stått i en danslokal varje dag i mjukisar och säckiga kläder. För mig är det viktiga att tjejerna trivs med det de gör i alla fall! Kritik runt kläder, attityd, smink, sexism, koreografier, steg etc kommer nog alltid vara där har jag förstått och det är ju upp till var och en att ha sin åsikt!

 6. Grattis till er båda lite sådär i efterhand.

  Tjusig ung mamma som blivit en tjusig vuxen mamma 😉 med härliga ungar som säkert är till salu lite mellan varven fast antagligen mer och mer sällan.

  Det är tur att di små blir stora och kan landa i sig själva med egen kraft och eget engagemang.

  Du ser så himla liten ut när ajg ser dig med bebis Binta och så tänker jag, gisses undra hur jag såg ut när jag bara var 17. Absolut inte lika stilig som du men det jag menar är att man var ju bara barnet själv.

  Kram och ha en fortsatt fin vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.