Jag ska fan aldrig bli tjock

Valrossen Fatou solade solarium igår

Visst är det lite 80-tal över solarium? För mig är det i alla fall väldigt mycket 80-tal, men eftersom jag är en nostalgiker, så pressade jag ner mig i ett igår. Jag är ingen sådan som låg och pressade för att bli kanonbrun, ens på 80-talet, men i perioder har jag solat lite då och då. Mest för att jag känner mig piggare av lite sol och känner mig fräschare med lite färg. Skräckpropagandan till trots.

Nu hade i alla fall en kompis lyckats övertala mig om att vi ska sola några gånger var för att få lite färg och förhoppningsvis energi. Eller… övertala och övertala… Kompisen sa: ”Jag tänkte börja sola några gånger nu under våren” Jag: ”Jaaa! Det gör vi! Jag behöver också lite energi!” Ibland är man inte så svårövertalad, trots allt!

Solariumen har kanske inte ändrats så där jättemycket sedan jag solade sist. Men det har tydligen min kropp. Jag minns hur jag brukade få resa mig upp efter ungefär halva soltiden för att det skavde mot mina kotor och ben i kroppen att ligga på de där hårda plastskivorna. Särskilt svanskotan gjorde det alltid så ont i. Igår skavde det ingenstans! Jag kände mig som en jättevalross som liksom bara flöt ut över plastskivorna. Det fanns kroppsdelar som liksom bara vällde ut omkring mig.

Jag blev förvånad över att jag liksom var tvungen att hålla in armarna för att de inte skulle ramla utanför solariebädden. UTANFÖR, liksom. Jag minns när jag och min kompis i tonåren DELADE ett solarium. Vi låg två i samma, med våra huvuden åt varsitt håll. Två för en, liksom. Det var innan fettvalkarnas tid det!

Igår när jag solade hade ”Angel-Fatou” och ”Devil-Fatou” en liten diskussion.

AngelFatou: Vad är det som tar emot?

DevilFatou: Fettet, fetto!

AF: Nejdå, de har säkert bara börjat tillverka solarierna lite mindre.

DF: Inte en chans! Känner du inte hur valkarna skaver?

AF: Jag trivs faktiskt med min vikt! Jag hade mycket mer komplex för min kropp när jag var mager och inte hade några former!

DF: Kom igen nu! Det var när du BÖRJADE gå upp i vikt. För typ tio år sen minst! För att du äntligen efter alla år, fick lite former.

AF: Men det är så skönt att bli lite äldre och inte vara fixerad vid kroppen och allt det ytliga längre!

DF: Ha-ha-ha! Vilket skämt! Du kom ju knappt in i solariet. Du fick liksom rulla in i det och du stönade och stånkade så man kunde tro du höll på att gå av på mitten! Du är så tjock, Fatou! Och då har vi inte ens kommit till det där att du ska upp ur solariet också!

AF: Upp? Du menar kliva ur den här plåtburken?

DF: Japp! *Elakt leende* Och samtidigt som du försöker komma upp därifrån vill jag bara påminna dig om när du sa till din mamma att du aldrig skulle bli lika tjock som henne!

AF: Va? Skulle jag ha sagt…? Till min mamma?

DF: Ja, i princip. Du var tonåring och mager som en benget. Ni var på badhuset tillsammans och medan hon klädde på eller av sig så stod du och tittade på henne med avsmak när du sa: ”Ja, JAG ska aldrig bli tjock i alla fall…!!” Nu drar du större storlekar än henne… Just sayin´…!

AF: Mamma! Det var inte jag som sa det där. Det var Devil-Fatou. Dessutom skämtade jag hon nog bara…

Jag är i alla fall lite brun nu och har en massa energi!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

12 svar på ”Jag ska fan aldrig bli tjock

 1. Men du har rätt. De måste har gjort solarierna mycket mindre för det är exakt likadant för mig, kanske det är någon sorts energisparmetod, eller så?

  Och visst känner man sig liiite piggare när man har solat och fått aningen färg på kinderna? Propagandan biter inte på mig heller, jag väger det här psykiska välmåendet mot riskerna och solar inte heller à la Ranelid. 😀 Dessutom mediterar jag så bra i solariet, det där surrandet ger mig ro. Vilken bra anledning, va?

  Men någon utveckling har skett för jag har hamnat i ”talande” solarier där man även kan få arom och en liten dusch för att svalka sig. Dessvärre hade jag mascara när jag av misstag tryckte på duschknappen och såg ut som en panda när jag rullade av britsen.

  Kram! jag ser fram emot kakorna! 😆

  • Hahaha… tack för dagens skratt! Men det där har jag missat helt!! Kanske för jag solar budget (20 spänn/solning) så de varken har talande solarium eller duschande. Nåja, det verkar ju inte alltid som alla nymodigheter är så lyckade i alla fall! 😉 Håller med dig om att det är skönt och uppiggande att sola ibland. Om man ska lyssna på alla larmrapporter, så kan man inte göra eller äta något längre! Lite försiktig solning ibland tror jag och hoppas inte är någon fara. Jag brukar göra som dig att jämföra med det psykiska välmåendet! Håller tummarna för dig och kakorna! 😉

 2. Tänker på en ”skämtbild” jag såg för ett tag sen. Den mulliga hustrun frågar sin lilla spetiga make om klänningen får henne att se tjock ut. ”Nej, det är allt fett som får dej att se tjock ut”! 🙂
  Den har jag klippt ut och ska KANSKE sätta upp på kylen.

  Själv solar jag inte, men snart kommer de där tonande hudlotionsflaskorna fram och gnuggas in ett par dar i veckan.

 3. Den där ena figuren känner jag igen – den där som säger elaka saker till mig om mig. Ljuger gör den också den jäkeln! 🙂
  Tack för ett riktigt gott skratt!

  • Ja, det är lätt att slå på sig själv, men viktigt att komma ihåg att ingen är perfekt och alla människor slåss mot sina egna demoner eller problem! 😉

 4. En vän till mig, också storlek större, hade lite dåligt samvete för att hon solade solarium trots alla varningar. Men sa hon, ” bättre med brunt fläsk än grönblekt fett.”
  Jag blev också sugen att sola. Och jag tycker absolut att AF har bättre argument än DF. Tyvärr har jag ett minne av DF, s kommentar, men nu vet jag ju att det var DF som talade och inte min änglalika helt oskyldiga dotter. Kärlek:-)

  • Hehe… Faktum är att det är du som ibland påmint mig om denna kommentar eftersom jag inte minns den själv. Men det är egentligen inte så konstigt då det egentligen inte var mitt riktiga jag som sa det! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.