Binta Långstrump

Binta är hemma på besök. Vi sitter vid köksbordet och jag nynnar på en låt från en gammal Disney-film.

Binta: Men guuud, vilken hemsk text!

Jag: Va?

Binta: Ja, på låten du sjunger. Vad är det där för syn på kvinnor, liksom?

Jag: Funderar en stund. Mmmm… det är sant. Det låter rätt hemskt!

Binta: Asså, det här ska aldrig mina barn få se!! Fatta att det är Disney som lär ut det här!

Det är sången som Djungelflickan sjunger i Djungelboken.

Binta: Vaddå ”tills jag själv en make får” Man får väl ingen make?! Man väljer en!

Jag: Ja, det har du ju rätt i…

Binta: Inte undra på att världen ser ut som den gör när till och med barnfilmerna lär ut sånt här! Det är samma sak med Alladin. Jasmine får inte gifta sig med honom för att han är fattig. Fattig, liksom. De till och med säger det i filmen! Nej du mamma! För min del blir det bara Pippi Långstrump till mina ungar när jag får barn!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Binta Långstrump

 1. Underbara funderingar! 😀 Pippi (nu höll jag på att skriva Pippa, vad tänker jag på?!) är en av mina förebilder sen länge.
  Och Kakmonstret, förstås! 😉

 2. Inte underligt att världen ser ut som den gör med alla dessa värdelösa förebilder. Och vad med mig som gillar Karlsson, han är definitivt igen bra förebild. Han måste vara sagovärldens mest självcentrerade figur. Be Binta att svartlista honom till barnbarnsbarnen <3

  • Det är sant! Nej, Karlsson är nog ingen bra förebild för varken barn eller vuxna, men om man har en viss distans så kan man ju ha roligt när man läser om honom ändå. Det vet ju du, mamma! 😉

 3. Binta: Vaddå ”tills jag själv en make får…” Man får väl ingen make?! Man väljer en!”

  🙂

  Men Jasmin går ju sin egen väg iaf, och bryr sig inte om att Alladin dissas av pappan.
  Klädde ner sig i fattigkläder och smet ut på stan…
  Räddade Alladin flera gånger…
  Jasmin är många tjejers Disneyfavorit, iaf var hon det förr. Speciellt små mörkhåriga tjejer fick en Disneyprinsessa som inte var blond att identifiera sig med. Min lillasyster älskade henne 🙂

  • Haha, ja Binta är Binta! 😉

   Du har rätt, Jasmine gick sin egen väg och jag gladdes också åt hennes mörka hår och arabiska ursprung! Pocahontas var en annan favorit. Vad kan man säga om henne då? Bra eller dålig förebild? ”Blandäktenskap” som hon väl ingick…?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.