Sanningen bakom Wild Kids i Gambia

Okej. Jag vet att det är ett barnprogram. Jag inser att det säkert är en spännande upplevelse i sig för barn att resa till Afrika. Jag vet att man måste ”mixtra lite” med sanningen när man filmar. Det gäller ju både studioprogram där skratten spelas in i pauserna och filmer där man ibland måste filma på ett sätt eller en plats som inte framgår i programmet eller i filmen sedan.

Ändå måste jag få vara lite glädjedödare nu. Jag kan helt enkelt inte låta bli! 😉

Idag hamnade jag och pappa framför barnprogrammet Wild Kids då det visade sig att det spelats in i Gambia. Eftersom min Gambialängtan är särskilt stark just nu, så såg jag programmet som sades utspela sig i Culture Forest Makasutu. Ganska snabbt in i programmet såg jag dock att det var en sanning med modifikation.

Vissa delar var definitivt inspelat i Bijilo Forest Park, i folkmun kallad ”monkeypark”:

Två Print Screen från SVT´s Wild Kids

Pappa och ”F” i Monkeypark 2011

Den här parken ligger alltså inte ute i ”vildmarken”, utan precis vid ett av många hotellområden i Gambia. Det är dessutom väldigt nära huvudturistområdet Senegambia. Det är en jättfin park, som även Binta och Mabou besökte gången innan vi var där, men så mycket ”wild life” är det trots allt inte! 😉

Har jag förstört barnprogrammet nu? Oups…

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Sanningen bakom Wild Kids i Gambia

  1. Nä ,det tror jag väl inte att du har…
    Men eftersom min son D var med , så vet jag att alla tävlingsmomenten var verkligen just det för barnen.Tuffa fysiska kamper, långa vandringar, lösa gåtor och komma på lösningar på alla möjliga och omöjliga problem, både nere i Gambia och här hemma i Sverige. Krävande och fantastiskt roligt för dem. Men det är klart att allt inte är vad det ser ut att vara… 😉

    • Åh, vad kul för honom! Nej, som jag skrev så är jag säker på att de fick sig ett rejält äventyr, oavsett hur det gick till eller var. Men media är inte alltid vad det ser ut att vara. Oavsett om det är tv-studio eller vilket program som helst! Fick du följa med? 🙂

  2. Vi satt också och småskattade till överdrifterna om de oändliga vildmarkerna, då vi kände igen krokodilparken i utkanten av Bakau.
    Nog längtar man ”hem”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.