Öppet brev till Vendela och Binta

Jag är en stor beundrare av Blackout DanceCrew. Det är kanske inte så konstigt, tänker någon, med tanke på att jag är mamma till en av medlemmarna (Binta) och att jag är manager för gruppen. Men det här inlägget går utöver dessa faktum.

Den senaste resan som Blackout gjorde till Jamaica och som de var borta två månader på denna gång, var lite annorlunda än deras tidigare. De hade nämligen ca: 20 av sina elever där under några veckors tid. Även för mig som mamma var den lite annorlunda, då min yngsta dotter Isa var med också.

De hann med både att hålla dansklasser för eleverna, ha semester och träffa artister, spela in flera video och en massa annat smått och gott.

Några av tjejerna med Chi Ching Ching

Min lilla Isa med klubban i munnen, lååångt bort från mamsen och lever livet

En del annat slags klubbande blev det visst också…

Danslärarna och ”extramammorna” under de hektiska veckorna. Jag fick veta efteråt att det varit hårda regler och att man haft både ”utegångsförbud” och ”stormöten” när det behövdes. Undrar vem det där med utegångsförbud kom från? 😉 I det stora hela hade tjejerna dock skött sig! Efter att så pass nyligen själv levt med tre tonårsdöttrar kan jag bara föreställa mig hur det var att ha ansvar för 20 stycken. På en utlandsresa. Jag vet dessutom hur det är att planera saker utomlands, särskilt i ett utomeuropeiskt land. För att tala klarspråk: saker blir sällan som man planerat. Ja, jag har fått veta så här efteråt att det rörde till sig med dubbelbokningar av boendet, chaufförer som inte dök upp när de skulle o.s.v. Som sagt: Jag är full av beundran av Binta och Vendela och helt tokigt gick det nog inte, då jag har läst många uppdateringar om ”det bästa som hänt mig” av flera av eleverna. Dessutom planeras det redan nya elevresor och jag är säker på att de kommer gå ännu bättre, då man lär sig rätt mycket när man gör misstag i planeringar och vet vad man ska räkna med när man gjort samma sak tidigare!

Binta och Vendela har verkligen lyckats lägga Jamaica för sina fötter och att de älskar det, råder det inga tvivel om i alla fall!

Jag är i alla fall mäkta stolt över tjejerna och det som de har uppnått. Både med elevresan, sin egen utveckling inom dansen och att de hela tiden klättrar högre och högre. Det är stort!

Blackout 4:30 in i videon

Tidningsartiklar i Jamaicansk press hann de också med…

Man kan inte anklaga dem för att ha legat på latsidan i alla fall…! 😉

En show de hade på Jamaica med sina elever kan du se HÄR! Mer om Blackout HÄR!

Lite vila i solnedgången var välförtjänt!

Bob Marley museet hann de också med och en massa annat!

En del musikvideon hann de också vara med i. De lär nog komma upp en efter en med tiden!

Nyss har tjejerna kommit hem från Polen där de hade bokningar och de har flera andra kommande utlandsbokningar framöver och det är ju roligt! Därtill är de också bokade på Dancehall-kryssningen: One Love Cruise som kommer snart. HÄR kan du läsa mer om den!(Klickbar bild)

Stort Big Up till Blackouts Vendela och Binta, ni är verkligen väl förtjänta av lite lovord och hyllningar efter allt ni kämpar med!

Blackout på Facebook

Blackout hemsida

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Öppet brev till Vendela och Binta

  1. Du måste vara sjukt stolt över dessa tjejer och det med all rätt. Jag inser ju att det måste ligga mycket jobb och slit för att nå dit dom kommit men det som jag tror en stor del av deras framgång beror på är att dom älskar det dom gör. Jag träffade ju Binta när hon var liten och minns att jag tänkte att den ungen är det ingen som ”sätter sej på” och ibland var det nästan kusligt hur hon kunde läsa av en. Ingen ide att komma med nåt ”skitsnack” till henne för hon genomskådade det direkt. Jag var nog lite rädd för henne tror jag..haha. Hursomhelst, jag är imponerad av hur duktig hon är (och tillåter mej även att vara lite stolt också) men inte ett dugg förvånad. Skulle vara häftigt att få träffa henne igen nån gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.