Slipp spänningshuvudvärk och tandgnissel

Jag har haft möjligheten att testa en produkt som heter Dentokraft. Det är en plast-spartel, med en gummiskena på. Det är en Svensk, patenterad uppfinning som motverkar spänningshuvudvärk och tandgnissel! Den är enkel att använda, man ska tugga på den under en minut morgon och kväll och göra en del enklare ”munövningar”. Jag har testat den under två veckor och eftersom jag har väldigt problem med tandgnissel, särskilt när jag sover, vilket leder till att jag ofta har spänningshuvudvärk och i perioder även migrän, så kan jag säga att jag upplever att det har hjälpt! Jag tycker jag är mer avslappnad i käkarna och har fått mindre spänningshuvudvärk.

Eftersom mitt tandgnissel är som värst på nätterna när jag sover, är det svårt att säga om jag slutat gnissla tänder eller om det har minskat, men jag upplever i alla fall att jag är mer avslappnad i käkarna dagtid och det tycker jag är gott nog!!

Det enda jag upplevde som lite bökigt, är att själva gummiskenan är lite klumpig att ha inne i munnen. Det står visserligen på anvisningen att man inte behöver ha hela skenan inne, utan att man kan använda den en bit i taget på varje del av tänderna och då blir det förstås inte lika klumpigt, men då tar det ju i stället lite längre tid att använda den! Det är definitivt värt att använda för oss som är gnissliga i tänderna eller biter ihop käkarna mycket och som har lätt att få spänningshuvudvärk.

Jag påstår inte att man är snygg när man använder den, men jag blev definitivt mer avslappnad i käkarna efter att ha provat den! Tur man bara använder den två minuter om dagen! 😉

Just nu får mina bloggläsare möjlighet att köpa Dentokraft 30% billigare, d.v.s. för 199 kronor. Kolla HÄR!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Slipp spänningshuvudvärk och tandgnissel

  1. Men åh, tack för tipset, precis vad jag kanske behöver, jag ska kolla på den på en gång! Jag har hemsk spänningshuvudvärk och biter och gnisslar på nätterna såpass att jag bitit sönder tänder massor av gånger. Jag har en bettskena, men den är så jobbig att använda.

  2. Hmm, själv hittade jag en käkgympa en gång på nätet. Jag brukar faktiskt göra den nästan varje morgon, men jag kollar noga så inte Kära Make ser. Misstänker starkt att jag verkligen inte är snyggare när jag gör den, än du är med bitringen i truten 🙂

  3. Tja snygging … eller.. nja…Ja du, man ser verkligen… allt annat än snygg ut när man har bettskena i. Jag kör nog med min traditionella, blåa plastskena. Den skrämmer livet ur små barn och annat oknytt som ringer på dörren för att önska glad påsk…
    Moahahaaaaa…. 😉

    Kram pårej!

  4. Ååååå, tack för att du skriver ett omdömme om denna! Jag håller på och utforska om min egen tandgnissling samt tandpressning under sömn och på dagtid. Sen har jag inte mött så förstårliga tandläkare om min bettskena som faktiskt har förstört lite av mina främre tänder. De har blivit lite kortare och plana. Vill få bukt på tandgnissling inget som tandläkaren har hjälpt eller rekommenderar vad man kan göra. Jag hittade din sida av en slump. Jag ska köpa en och testa efter ditt inlägg. Hoppas att jag kommer uppleva samma som du och att nätterna kanske blir mindre gnisslande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.