Hela konceptet BLACKOUT

Organisationen runt Blackout kan verka rörig för den som inte är insatt. För att tydliggöra hur organisationen ser ut ”bakom kulisserna” har vi nu haft två långa möten med Blackout i helgen. Både med Blackout DanceCrew och med Blackout Twinz för att tydliggöra för folk omkring och bokare etc. har vi byggt denna ”Blackout-trappa”. Den ska tydliggöra hur organisationen ser ut!

På förekommen anledning har vi valt att lägga upp det på det här viset, då det har förekommit många diskussioner om vem som tillhör vilken grupp. Även om vi själva har haft koll på hur det är uppbyggt, så har vi förståelse för att det finns de som tycker det verkar rörigt.

Själva Dance Company är alltså öppna dansgrupper för alla som vill dansa för att hålla sig i form, lära sig dansa, från nybörjare till mer avancerat och för vilken ålder man vill. Rebound är den elitgrupp som Binta skapat och är tränare till. Revolution är den elitgrupp som Vendela skapat och är tränare till och Reswag är för de allra minsta och en grupp som drivs av Vendela och Binta tillsammans! Rebound och Revolution är grupper som varje år har en ny audition för att ta ut dansare till dessa grupper!

För alla som dansar i någon av grupperna för Blackout, kommer all marknadsföring för någon av ”trappstegen” att vara bra PR för samtliga trappsteg och dansare. Vi försöker skapa en Oneness för Blackout och göra en fet Big Up till HELA Blackout, även om det är vissa grupper som marknadsförs mer än andra i olika perioder. 

Det finns två managers inblandade för två av grupperna. Jag är manager för Blackout DanceCrew och för Blackout Twinz är vi två managers. Jag är manager för Sverige, Europa och Afrika och den andra managern är Latonya som får göra sin egen presentation själv:

Latonya och jag samarbetar förstås, men hon är i första hand den internationella managern, men framför allt för Jamaica, Karibien och USA.

Just nu lanserar hon Blackout´s senast skapade danssteg, som är ett av tre steg som de skapat. Blackout´s steg heter Pancake, Sway och BellyClap. Danssteg vi gärna vill se spridda runt om i Dancehall-världen!! Det senaste steget är Sway, som ni kan se mer av här:

Hela Blackout Family´s show från i somras kan ni se här:

Ni missar väl inte att Blackout är nominerade i den stora tävlingen IRAWMA? Gå gärna in och rösta på Blackout och sprid länken! HÄR kan du rösta. De finns i kategori 28 och är nominerade till ”Most Outstanding Dance Group”! Tack för din röst!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Hela konceptet BLACKOUT

 1. Pingback: Hela konceptet Blackout | ReBouND Dance Crew

 2. Pingback: Helgen i Ord och Bilder | Tonårsmorsa – Fatou

 3. Instämmer i ovanstående beröm till designen av konceptet. Beröm också till hur hela ”Familyn” utvecklats på scenen det senaste året, snyggt jobbat inte minst av Binta och Vendela!

  • Ja, de har verkligen kämpat hårt och är värd allt beröm! Jag tror att resorna till Jamaica har hjälpt till en hel del, både för eleverna och lärarna! 🙂

 4. Pingback: Sway Part 2 | Tonårsmorsa – Fatou

 5. Pingback: På Karneval med Blackout Family och minnen från en svunnen tid | Tonårsmorsa – Fatou

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] äre så pass att Bintas mamma Fatou har skrivit ett helt inlägg om Blackout, så kopierade det. Här hittar ni till hennes […]

 2. […] Tonårsmorsa – Fatou Tonårsmorsa – Fatou Skip to content HemAnhörigBlackout DanceCrewDebatterEgo-Lista (Media)FavoritinläggFöreläsningarHelp 2 HelpKontakta migMin BokOm BloggenOm GambiaPersonligtRasismTävlingar ← Hela konceptet BLACKOUT […]

 3. […] ett tag sedan skrev jag om att Latonya, DanceJa håller på att marknadsföra danssteget Sway, som Blackout skapat. Nu kommer del två. Resultatet och hur man gör, kan du se och lära […]

 4. […] Blackout Family körde i alla fall två shower. Innan den första blev det inte så mycket genomgång som det var tänkt, men vi hann med desto mer genomgångar mellan de två showerna. […]