Reggaekonsert på Gröna Lund

Igår hade jag och Mabou förmånen att bli medtagna på en härlig helkväll! Det var Carina och KA som tog med oss på Gröna Lund. Bara det fick naturligtvis Mabou att vara nöjd i sig. Han har under en tid sparat och samlat in bidrag till ett guldkort på Gröna Lund och nu fanns det tillräckligt med pengar så han kunde köpa det, till hans stora glädje.

Mig, KA och Carina var det dock varken guldkort eller karuseller som drog, utan det var konserten med Ali Campbell (f.d. sångare i UB 40) och hans 12-mannaband!

Under mina tonår, så var jag en flitig lyssnare på UB 40, men under senare år har jag inte lyssnat mycket på varken UB 40 eller Ali Campbell, om jag ens har hört något alls av honom sedan han lämnade bandet? Men Carina och KA uppdaterade mig en del. men jag var också lite orolig att jag skulle stå där på konserten och knappt känna igen en enda låt…

Trots regnet som öste ner ett par gånger, så var det mycket publik och vi var nog rätt entusiastiska anhängare som kom till Grönan igår för att se konserten!

Jag hade nog inte behövt oroa mig för att inte känna igen låtarna. Jag som hade för mig att jag kände till ett par, tre låtar lyckades sjunga med i alla utom två! Det spelades ett par Engelska klassiker i Reggaetakt, men annars var det gamla, välkända UB 40-låtar alltihop!

Här kan man se hur regnet ÖSTE ner under en kortare stund, men med ett glatt humör höll vi ångan uppe och jag måste säga att regnet inte störde mig nämnvärt!

En vacker regnbåge tornade upp vid scenen efter en stund och sedan lättade vädret igen.

Mabou och Carina står och tisslar lite under konserten.

Jag hade glömt bort alla bra låtar UB 40 hade, samtidigt som jag ju undrar lite varför Ali Campbell valde att inte sjunga fler av sina nya låtar och sololåtarna? Borde han inte vilja marknadsföra dem också. Jag har under dagen lyssnat på flera av dem och det är definitivt bra musik som går hem. Framträdandet var jättebra, men jag noterade att Ali inte behövde röra på höfterna så mycket, för att publiken skulle gå igång. trots vädret så hade publiken sina klara höjdpunkter och lyckades göra sig hörda, även om jag är säker på att regnet kylde ned oss alla något.

Men för egen del fick jag mig en rejäl nostalgitripp och är nöjd med låtvalet. När bandet klev av scenen hade de fortfarande inte spelat ”Red, red, wine” som troligen är UB 40´s största klassiker. Inte hade de spelat min egen favorit ”Kingston Town” heller. Så publiken vrålade förstås efter extranummer. När bandet så kom tillbaka in på scenen så blev det först ”Kingston Town” och därefter ”Red, red, wine” vilket fick publiken nöjda och lyckliga! Slutet gott, allting gott! 😀

Någons videoklipp från gårdagen, dock inte mitt.

Röst: Ali har absolut kvar sin speciella och originella röst!

Låtval: För mig var det toppen! För de som ville höra nya låtar levereras, blev kanske lite besvikna?

Musik: Musikerna höll bra tempo och höll konserten igång.

Konsertkänsla: Mycket bra, men hade kunnat vara ännu bättre om vi sluppit regnet!

Publikkänsla: Den hade sina energitoppar, men regnet kylde nog ned oss något.

Show: Nja, mycket till show kan man nog inte säga att Ali har. Lite vickande på höfterna räcker inte för att göra en totalt bra show!

Miss: De övriga bandmedlemmarna presenterades inte.

Totalt ger jag ändå konserten fyra i betyg, av fem möjliga! Jag är mer än nöjd, totalt sett:

Ni som inte var där: Ni missade något!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Reggaekonsert på Gröna Lund

  1. Pingback: Tivoli och Bröllopsdag för hela slanten | Tonårsmorsa – Fatou

  2. Pingback: Dubbelregnbåge « Gökalbum

  3. Pingback: Helgen gav mycket av trivsel, skratt och samvaro | Carina´s Tankar – Tankeboken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] Tonårsmorsa – Fatou Tonårsmorsa – Fatou Skip to content HemAnhörigBlackout DanceCrewDebatterEgo-Lista (Media)FavoritinläggFöreläsningarHelp 2 HelpKontakta migMin BokOm BloggenOm GambiaPersonligtRasismTävlingar ← Reggaekonsert på Gröna Lund […]

  2. […] Gröna Lund en bit in i Ali Campbell´s konsert med hans 12-mannaband. Vi var där tillsammans med Fatou och Mabou och det var så mysigt trots att det faktiskt öste ner vid några […]

  3. […] tusen tack för en härlig helg och riktigt mysigt […]