Afro v/s Löshår

Binta med sitt afro

Debatten om Carola´s dotters löshår har väckt stor debatt, både på min blogg, facebook, i media och på andra bloggar! Debatten handlade också till viss del om barn som vänjer sig vid löshår, så att de sedan inte lär sig sköta om och trivas med sitt afro.

Därför glädjer det mig extra att mina tre nu vuxna döttrar oftast väljer sitt naturliga hår och vet hur de ska ta hand om det, trots att jag har använt löshår på dem sedan de var ganska små. Binta (23) hade härom dagen frågestund på sin blogg och det gladde mig särskilt när hon svarade så här på en fråga om sitt hår:

Det gör mig förstås både stolt och glad att hon lärt känna och älska sitt naturliga hår!

Binta och Vendela, Binta här med sitt blonda afro.

En annan sak jag fick veta idag, som jag inte kände till, är att man tydligen har förbjudit löshår på alla skolor i Gambia. Det tycker jag var riktigt intressant och ska försöka ta reda på mer info om det, för det tycker jag var spännande med tanke på den debatt vi har i Sverige just nu!

So Stay tuned…

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Afro v/s Löshår

  • Bra poäng där, med videon! Måste jag välja så väljer jag definitivt en snygg afro, men jag tycker om att kunna förändra utseendet efter humör eller önskemål och tycker alla frisyrer är okej. Äkta hår har jag aldrig haft, men vet att det är väldigt modernt just nu bland yngre och där har din video en stor poäng!

 1. Vad vacker hon är.

  Löshårsförbud??! Låter inte bra. Mobbingförbud och aga-förbud låter bättre isåfall.

  • Håller verkligen med dig där! Jag tror inte på förbud och dessutom så tänker jag på en massa utarbetade kvinnor som nu får ännu mer jobb med sina barns hår…!

 2. Ja ja d klart d upp till var och en, de fattiga tjänar ju nåt på det oxå men det är så orättvist ändå plus att afro e fint oxå. he he jag har det problemet just nu att det går åt mer schampo till mitt skägg, har snaggat skallen, tänk om man kunde ta skägg å klistra på flinten?

 3. Svårt. Mkt svårt. O ena sidan vill jag vara politiskt korrekt o säga att naturligt afro är det bästa o det vackraste o andra sidan gäller bara det synsättet om håret är mkt välskött och av bra kvalité.

  Min ena dottera hår har varit av den absolut värsta sorten. Ingen afrosalong fick ordning på det och vi har gått igenom säkerligen 100 olika produkter och huskurer genom åren. Vi har haft sidenörngott, skyddat mot saltvatten o klor o sol osv osv. Men inget förbättrade hårkvaliten.

  Efter flera års förstörande rakpermanent så är nu håret i ännu sämre skick och sen ca 3 år tillbaka så hat hon alltid löshår, antingen i flätor/twists eller insytt. Och jag förstår henne. Det är mkt nog ändå att tänka på som tonåring och när alla vännerna är blekfisar m långt tjockt vågigt blont hår ja då vill man inte sticka ut. Kanske det hade varit annorlunda om hon växt upp i ett område där det fanns fler nationaliteter?

  Sen andra dottern har bättre hårkvalitr o helt andra förutsättningar. Hon får ha agro ibland o då ser det faktiskt fint ut. Min förhoppning är att hon ska lära sig älska sitt hår och våga ha det naturligt – jag jobbar på det:)

  • Ja, jag förstår precis vad du menar eftersom jag varit i samma situation. Jag vet inte om du läste inlägget innan som jag länkar till i det här inlägget, men där beskriver jag precis hur mina ”afro-hårs-år” har sett ut på många sätt: http://fatou.se/2012/05/06/carola-och-hennes-dotters-lockar/ Så jag förstår dig. Men jag tror det där med naturligt hår kommer med tiden om man samtidigt låter dem ha löshår ibland men samtidigt håller en levande debatt om håret och allt det där. Lycka till! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.