Varför vi älskar Gambia Del 1

Debatten om sexturismen fortsätter, men framför allt kommer det många nya röster som vill göra sig hörda i debatten och som också tröttnat på förutfattade meningar om Gambiaturister. Jag efterlyste berättelser från folk som ville berätta kort om sin erfarenhet av Gambia som turistland och jag har fått så väldigt många svar!! Jag kommer därför att dela upp berättelserna i minst tre olika inlägg, för att göra det mer lättläst. Ni kan fortfarande maila in era berättelser till mig! Här får några av dem komma till tals i del 1:

Britt 63: ”Jag och min make har rest till Gambia i över 20 år. Vi är inte några sexturister. Vi har sett dem flera ggr under våra år som resenärer till Gambia men de har gott sällskap av många män också. Jag tror att Gambia passar extra bra för den som vill se en helt annorlunda kultur men ändå inte utsättas för så mycket risker och kriminalitet. Gambia är så lugnt och varmt och skönt. Vi kommer att fortsätta resa dit. Våra barn och barnbarn följer också med i bland och de trivs bra i Gambia.”

Gunnar 67: ”Jag har nu bott i Gambia sedan jag fick pension och trivs fint här. Det är varmt och soligt och roligt att hjälpa till med trädgårdsarbete och fiske här i Gambia. Jag reste hit i över 10 år innan jag bestämde mig för att bosätta mig här och jag har inte ångrat mig för en sekund. Fler Svenskar borde se Gambia.”

Annika 32: ”Jag är gift med en gambier sedan 7 år tillbaka och vi har två barn tillsammans. Jag hade aldrig varit i Gambia innan jag mötte min man, men nu reser vi ner på semester ungefär vartannat år. Jag tycker verkligen om landet. Ibland försöker vi resa på semester någon annanstans för det är så många att besöka när man kommer till Gambia. Vi har många gånger sen vi gifte oss fått frågan om jag är sexturist i Gambia och om min man är prostituerad. Det är oförskämt. Min man hade redan bott flera år med sin pappa i Sverige innan vi gifte oss.”

Kennet 27: ”Det var min kompis som tog med mig till Gambia första gången och sedan dess har det blivit ett par resor. Visserligen finns det många snygga tjejer där, men jag har min tjej i Sverige och har bott ihop ett tag, så jag är inte intresserad på det sättet. Jag gillar däremot att ta en bärs i solen och leva lite vildmarksliv i de små byarna. Trevliga människor och man får nya polare varje gång man är där. Nästa gång hänger tjejen med.”

Linda 25: ”Jag har varit i Gambia två gånger. Jag hittade en kille som jag strulade med ett par kvällar. Det har jag gjort i Italien också. Strulat med en kille alltså. Gör det mig till sexturist för att det gäller Gambia? Jag gillade landet för övrigt också, men tyckte vissa var lite efterhängsna på stränderna.”

Viola 51: ”Jag och min syster har rest till Gambia i snart 15 år. Efter att vi såg fattigdomen på vår första resa, har det blivit många fler. Vi brukar anordna loppisar i Sverige 4 ggr per år och sedan tar vi med oss pengarna och ger till någon av de familjer som blivit våra vänner och som verkar ha störst ekonomiskt behov just då. Vi är båda lyckligt gifta i Sverige och vill inte ha någon av dessa gambiska ung-pojkar. Men vi har tre fadderbarn var och vi har haft fler genom åren som nu har gått ut skolan och en del har fått stipendium och två har flyttat till England för att plugga vidare. I Gambia får vi bekräftelse på att det vi gör får en direkt effekt och därför är det värt det. Folk är så otroligt vänliga och hjälpsamma där att man inte träffat på maken till människor.”

Thomas 31: ”Jag har bara varit i Gambia en gång. Jag hade en häftig semester och trivdes men tyckte värmen var jobbig. Kommer kanske resa tillbaka, men är glad att jag åkte i alla fall.”

Helen 23: ”Jag har varit i Gambia 3 ggr och jag älskar landet. Det är en helt annan kultur och så härliga människor. Lärde känna ett gäng svenska killar o tjejer på senaste resan och vi ska resa tillsammans igen. Det blev en hel del festande med dem, men vi hann se massa andra grejer också.”

Renata: ”i was in gambia in january this year  to meet  my sponsor child n her family in west jarra district.i had lovely time n i am happy to  stay in touch with them n will do my b est to visit them agaain.”

LiLo 53: ”Jag har varit i Gambia en gång, för att besöka min man SOM JAG TRÄFFAT I SVERIGE, medan han väntade på sina papper. Jag trivdes bra med det mesta, besökte inte de turisttätaste områdena.
Vädret var perfekt, maten god, människorna vänliga och jag hoppas verkligen få åka tillbaka, flera gånger.
Mycket annorlunda på relativt nära avstånd, extra plus för kort flygtid, med paus.”Anita: ”Reist regelmessig til Gambia – første gang i 1986.Hyggelige mennesker – flott reisemål med fine strender og billig for oss også….dessverre er det Gambianere som er tapere. Sexturisme er og har det vært snakket om i alle år……vel har reist en del rundt i verden…….og det finnes der også. Verden blir mindre….og folk finner hverandre noen ganger over landegrensene – sånn er det. Gleder meg til å dra tilbake neste vinter!!!!”

Maila mig gärna din berättelse om Gambia, helt kortfattat på tonarsmorsa@gmail.com

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Varför vi älskar Gambia Del 1

  1. Pingback: Varför vi älskar Gambia Del 2 | Tonårsmorsa – Fatou

  2. Pingback: Varför vi älskar Gambia Del 3 | Tonårsmorsa – Fatou

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] gör att man väljer detta resmål och har fått in många, fina berättelser. Del : 1 kan du läsa HÄR och det här är alltså Del: 2: Helena 31: ”Har rest till Gambia i tio års tid. Älskar […]

  2. […] delat med er av era berättelser och det glädjer mig. För er som missat del 1, kan du läsa den HÄR! HÄR hittar du del 2 och här kommer del 3: Emily vill vara i Gambia en längre period och leva […]