Beenieman Statement

Binta och Beenieman på Jamaica

Flera Jamaicanska artister har figurerat i strålkastarljuset den senaste tiden, av andra skäl än deras musik. Jag har tidigare skrivit om det och min personliga inställning i frågan runt dancehall och homofobi här: Min personliga åsikt om homofobi inom musiken

I debatten framkommer att det är svårt för artister som står för homofobiska åsikter och dessutom framhåller dem, att få spelningar i allt fler länder. Detta har lett till att många artister idag har skrivit under The Reggae Compassionate act. So far-so good. Problemet är att en del av artisterna har kritiserats för att på hemmaplan (Jamaica) fortsätta framföra homofobiska texter och det känns ju lite dubbelmoral.

Hur som helst, Beenieman är en av de Jamaicanska artister som har kritiserats för tidigare homofobiska texter, dock har jag inte hört så mycket av det på senare tid. Nu går han i alla fall ut och gör ett officiellt apology-statement:

Det glädjer mig verkligen!!

Naturligtvis kan man aldrig veta säkert om en person som gör ett liknande uttalande verkligen har ändrat åsikt, eller ej, men jag tror ändå det är svårt att göra den här typen av tydliga uttalanden om man verkligen inte kan stå för det! Jag tror på människan. Jag tror att människor kan förändras. Jag är säker på att människor utvecklas med tiden, särskilt när man reser omkring i världen och möter nya människor, får nya preferenser och erfarenheter.

Jag vet att väldigt många homo- och bisexuella håller på med dancehall (musik, dans etc) runt om i västvärlden och för dem och alla andra är det här uttalandet väldigt viktigt!

Att förändra en samhällsattityd och generella åsikter tar tid i varje samhälle och just i Jamaica är det viktigt när större artister går ut med uttalanden som dessa. Därför glädjer jag mig särskilt åt detta uttalande!

Jag ger en eloge till Beenieman för detta som egentligen borde vara en självklarhet men som inte är eller har varit det på många håll i världen! Tack Beenieman, hoppas fler följer ditt exempel, det gör att människor som jag själv vill ge än mer support till Danchallen generellt!

Big Up to Beenieman och världens bästa dansare (Blackout, förstås)!! Let´s rock the world!

bloglovin

Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.