Torka aldrig tårar utan handskar

För er som missade första delen av filmen som bygger på Jonas Gardell´s bok Torka aldrig tårar utan handskar så vill jag verkligen rekommendera dig att se den nu. Filmen är stark och handlar om AIDS när det kom till Sverige. Det är ett tidsdokument som visar lite av den skräck som väcktes i Sverige när AIDS blev känt.

När jag ser filmen kan jag minnas den skräcken och de svarta löpsedlarna och jag blev själv förvånad när jag såg filmen och insåg vad mycket man har glömt av det under åren…

Filmen är en kärlekshistoria som är vacker, smärtsam och nyfiken, men det som gör den unik är att den är den enda svenska film som har gjorts i detta ämne (vad jag känner till). Även att den är ett tidsdokument som vi inte pratar om längre, gör den extra intressant. Jag gissar att Pride aldrig hade kunnat förekomma under den här tiden och jag känner mig stolt över att den idag kan gå av stapeln, men skam över att jag levt i en tid som såg ut som den gjorde vad gäller homosexuella och AIDS under tidiga 80-talet. Det är viktigt att inte glömma den och att det än i dag är vanligt på så många håll i världen att homosexuella behandlas så illa som de gör och därför måste den här historien berättas!!

HÄR kan du se filmen i 42 dagar till! GÖR DET!!

Jonas och Mark på årets Prideparad 2012

Jonas Gardell (hemsida)

Jonas Gardell (Twitter)

Jonas Gardell (Facebook)

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Torka aldrig tårar utan handskar

  1. Pingback: Torka aldrig tårar utan handskar (recension) | Tonårsmorsa – Fatou

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] har redan skrivit om Jonas Gardell´s serie: Torka aldrig tårar utan handskar. I går sändes den tredje och sista […]