När ska man äta egentligen?

Vissa saker kan vara lite svåra att förstå. Det här är en sak som jag inte riktigt förstår:

Jag hör ofta påståendet om att man inte ska äta på natten, eller väldigt sent, för att det inte är bra. Jag har trott att detta beror på att man rör sig mindre på natten och följaktligen förbränner sämre då.

Men nu är det så att jag i perioder av mitt liv och just nu jobbar natt och folk säger samma sak. ”Tänk på att inte äta mat på nätterna!” Nu äter jag inte alltid så sent ändå, trots att jag äter på mitt nattskift, utan jag äter ofta precis i början av kvällen eller till och med innan jag åker till jobbet, även om det händer att jag äter på natten också.

Det jag funderade på i morse när jag åkte hem från jobbet är egentligen varför man INTE ska äta på natten om det är då man är vaken? Då stämmer inte det här med att förbränna, eller? Om jag sover hela dagen och jobbar på natten och därmed även rör mig mest på natten, så borde det väl egentligen vara bättre att äta på just natten och i så fall kanske undvika mat i slutet av natten, innan man går och lägger sig på morgonkvisten, eller?

Det kan väl inte vara så att det är mörkret som gör skada med att äta, för då skulle ingen kunna äta hemma varken frukost eller middag under vinterhalvåret när det oftast är mörkt både när man går till jobbet och när man kommer hem (när man jobbar dagtid, alltså). Eller beror det på något annat att man inte ska äta på just natten, som jag inte har koll på? Någon som vet?

Nu kommer jag ändå fortsätta äta mat när jag jobbar natt och när det är möjligt kommer jag att göra det när jag nyligen kommit till jobbet, men undrar verkligen över det här!

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”När ska man äta egentligen?

    • Tack! Ja, det låter ju rimligt. Eftersom jag börjar flera timmar tidigare än exemplet så betyder nog det att jag kan göra på samma sätt, fast äta middag när jag nyligen kommit till jobbet (när jobbet tillåter det, förstås)! Tack, LiLo! 🙂

  1. Det här ”rådet” brukar handla om att ämnesomsättningen sjunker på natten då kroppen är inställd på vila (kroppstemperaturen sjunker också, av samma orsak). Förståsigpåarna utgår från att svenska folket alltid är rädda för att gå upp i vikt… och oavsett vilket utseendeideal man har, så tror jag inte någon lägger på sig en massa kilon av en nattmacka eller vickning efter en fest.

    • Hehe faktum är att jag började jobba natt i augusti igen och sedan dess gått ned så mycket i vikt att arbetsbyxor hasar ner hela tiden och då var de verkligen tighta i aug. Men ditt svar låter rimligt även om det inte tycks gälla mig. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.