Vardagsakuten, vilken bra idé

vardagsakutenFebruari 2013 021Härom dagen var jag och Mabou (10) tillsammans med några andra bloggare och deras barn inbjudna till ett event. Det är Whirlpool som kommer att starta en helt ny sajt för stressade föräldrar med tips och recept på hur de ska underlätta vardagen. Sajten har premiär den 20:e Februari och är alltså inte igång än, men den heter Vardagsakuten och från och med den 20:e kommer du att kunna hitta den HÄR!

Februari 2013 023Kocken Mattias Larsson hade många intressanta tips att dela med sig av

Tillsammans med kocken Mattias Larsson fick vi dela in oss i olika grupper och sätta igång med matlagning och bak för ett mellanmål som hette duga. Allt som gjordes var jättegott, men självklart får man vissa favoriter som man gillar mer än andra. Barnen fick rösta efter vi ätit allt och där kom kladdkakan som jag och Mabou var med och gjorde, tillsammans med en fruktsallad på delad förstaplats. Min egen favorit blev en yoghurt med kardemumma (jag vet, det låter inte så gott, men smakade HELT FANTASTISKT!!) och en müsli som var underbart god. Vi har inte hunnit med att göra dessa grejer hemma själva än, men det kan jag lova att vi kommer att göra och det kommer jag även uppdatera med recept och bilder här i bloggen!

Februari 2013 028Mabou laddar för att baka kladdkaka

Februari 2013 036En grupp gjorde även scones, en annan gjorde wraps och ja, det var ett härligt mellanmål med en massa feststämning bland både barn och föräldrar. Februari 2013 037Så här såg det ut när en del av godsakerna var framdukadeFebruari 2013 039Varma, nygräddade scones, färskpressad apelsinjuice och yoghurt med kardemumma och hemgjord musli, som jag nämnde innan

Februari 2013 041Vår kladdkaka som man fick garnera som man själv ville

Februari 2013 042

Mitt eget bästa tips när det gäller barn och köket är att låta barnen vara med så mycket som möjligt och så tidigt som möjligt. Jag vet. Det tar lite längre tid och det krävs lite mer tålamod, men man får igen det ganska snabbt. Mabou som är 10 år, är väldigt duktig på att göra mycket själv i köket när han kommer hem och är hungrig och vill ha mellanmål. Han gör både pannkaka, omelett, våfflor och mycket annat själv i köket och det är inte helt ovanligt att han, som i går morse, när det är helg, ställer sig och vispar ihop en våffelsmet själv och gräddar våfflor och äter en egen lagad frunch.

När barnen kommer in i tonåren kan de hjälpa till att göra en måltid regelbundet till familjen och på så sätt lära sig mer i köket och att bli mer van att handskas med mat.

Eller som nu när mina döttrar är vuxna, alla är myndiga och gått ut skolan och börjat jobba och de av olika anledningar flyttar hem med jämna mellanrum, så får de ta samma ansvar i köket och med övrig städning som mig, vi delar helt enkelt på ansvaret och det märks tydligt med mina barn vilka som varit med i hushållsarbete och i köket mer än de andra. Jag tror med andra ord att man får igen det där väldigt snabbt om man bara tar sig tiden och tålamodet när de är små.

fatou på eventBagerskan Fatou

Uppdaterat: Har nu hittat några av de andra bloggarna som deltog. Vi var sammanlagt 7 vuxna med varsitt barn och här är tre av de andra som deltog:

Liniz

Mamma i Stan

Emma-Lou (som har jättehärliga bilder)

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 reaktion på “Vardagsakuten, vilken bra idé

    • Det låter som en bra idé och kanske även en titt där för nyblivna morfar, rätt som det är ska du vara barnvakt och då kan man behöva lite hjälp med nya ideér och mellanmålstips! 🙂

Välkommen att kommentera. Du kan välja om du vill kommentera med wordpress, facebook eller google+ genom att klicka på de små ikonerna ovan. Håll god ton, inga personangrepp och håll dig till ämnet och inom lagens ramar. Alla kommentarer är modererade och godkänns så snart jag får möjlighet. Kommentera gärna i stort och smått. Jag försöker svara på alla kommentarer, men ibland kan det dröja lite. Ordet är fritt, ordet är ditt!

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

No Trackbacks.