Krispig müsli med mycket nötter

2013-02-27 22.51.462013-02-27 22.52.362013-02-27 22.59.522013-02-27 23.15.412013-02-27 23.37.37Egen lagad müsli känns lyxigt och roligt. Att det går snabbt och lätt att göra, gör knappast saken sämre. Jag tycker alltid det är lättare att få barnen att äta sån´t som de fått vara med själva att göra också. Den här müslin är faktiskt den godaste jag ätit!! Ever! Jag har gjort den en massa gånger den senaste tiden. Jag kan tycka att den inte är jättebillig, med tanke på att det är så mycket nötter med, men å andra sidan gissar jag att den är ganska nyttig. Självklart kan man byta ut ingredienser, eller ”fylla ut” med mer av de billigare ingredienserna och mindre av de dyrare om man vill. Till den här müslin äter jag gärna den där yoghurten med kardemumma som jag blivit helt galen i och som enligt tipset kan användas till fruktsalladen. Personligen tycker jag den passar jättebra till båda, men föredrar att äta den till müslin, medan andra i mitt hem föredrog den till just fruktsalladen, så det är en smaksak.

Recept igen från www.vardagsakuten.se

Müsli

Tillagningstid: 15 min

Det är lättare än man tror att göra egen müsli. Ingredienserna kan varieras efter tycke och smak.

Ingredienser:

1 dl havregryn
1 dl rågflingor
1 ½ dl grovt hackade hasselnötskärnor
1 dl flagad mandel
1 dl g solrosfrön
1 dl pumpakärnor
½ dl linfrö
2 krm kanel
½ dl flytande honung

Om man vill: frystorkade bär och/eller torkade frukter och bär

Tillagning:

Blanda alla ingredienser förutom bären och lägg i en crisppanna. Crispa i 6 minuter, rör om varannan minut. Låt müslin svalna.
Tillsätt torkade frukter eller bär efter tycke och smak.

Om du inte har mikro med crispfunktion kan du rosta müslin i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter. Rör om med cirka fem minuters mellanrum.

Tips:
Förvara müslin torrt i burk med tättslutande lock, då håller den sig fin i minst fyra veckor.

Kardemumma-yoghurt:

4 portioner

1 dl turkisk yoghurt
1 msk strösocker
1 tsk krossade kardemummakärnor

Blanda samtliga ingredienser till kardemummayoghurten.

Mitt personliga tips: Här gjorde jag en större mängd, eftersom jag blev så förtjust i den här yoghurten och faktiskt gjort den i flera omgångar. Jag köpte en hel hink med turkisk yoghurt, minskade sockret och la bara i ca: 2 msk till hela hinken och sedan stötte jag ca: 2 ½ tsk kardemummakärnor i en mortel. Jag blandade allt i en bunke och när jag blandat klart, så hällde jag tillbaka den i yoghurthinken så hade jag perfekt förvaring till den också! Jätteenkelt att ta ur den till frukost.

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Krispig müsli med mycket nötter

  1. Inga öronproppar i maten den här gången? 😉 Men det ser ut lite som… fågelfrö… FÖRLÅT! Müsli är gott och nyttigt och blir bra mycket billigare om man gör den själv än köper färdig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.