Handla på nätet

dieselJag var länge skeptisk till att handla på nätet. Framför allt kändes det konstigt att inte kunna se på eller prova varan. Jag tror också att jag blev ganska påverkad av artiklar om att man inte skulle lämna ut sitt kontonummer på nätet och annan skrämselpropaganda. Nåja, man kan säga att jag blev lite ”tvingad” in i e-handeln genom att behöva beställa biljetter av olika slag som man bara kunde beställa på nätet och vissa varor som bara går att få tag på nätet. Nu är jag glad för det.

Jag tycker det är så himla praktiskt att handla på nätet idag. Dels slipper man stressa iväg till butiker och kan handla i lugn och ro och oftast är det billigare på nätet än i vanliga butiker och framför allt så är tillgängligheten enorm och begränsas inte av öppettider.

Jag tänker också på alla de som startar nätbutiker. Det är verkligen en lägre kostnad (=mindre risker), mindre jobb då man faktiskt inte behöver vara tillgänglig när inga kunder är där, så som man måste vara i en vanlig butik. Något annat positivt är ju att du når ut till en helt annan bredd av kunder. Har du en butik så är det ju bara de människor som bor i närheten eller råkar passera som är potentiella kunder. Det är förstås jättesvårt om du har en butik med ovanligare produkter, då kanske inte så många bor i det området du har butiken i som är intresserade av just dessa produkter. På så vis har man lättare till spridning av sin produkt till de människor det faktiskt vänder sig till.

Ett bra exempel är att min gamla favoritdoft slutat säljas i affärer. På nätet hittade jag den dock och inte nog med det, frakten inräknat så kostade den mig endast drygt 100 kronor. Jag trodde det var ett skämt, men det är faktiskt originalet och även om det inte var svindyr i affärer heller, så har jag för mig att den i alla fall kostade 300-400 kronor för ett antal år sedan. Snacka om fynd. Både för mig och försäljaren. Jag får min favoritdoft till ett himla bra pris och de kan fortsätta sälja den, även om den inte lägre säljs lika mycket som den en gång gjorde. Det kallar jag för win-win-situation!

Vad handlar du helst på nätet?

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Handla på nätet

  1. Jag gillar också näthandel. Att poppa in på Adlibris och beställa tre pocket för 99 är en favorit.
    Skor, kläder och hud-hårvård blir det också.

  2. Är underbart att handla på nätet, det är ju precis som att beställa ur en postorderkatalog. Bäst gillar jag att betala direkt, då är ju allt klart och ingen räkning kommer senare. Har handlat allt från kläder och leksaker till dammtillbehör och bildelar, haha (backspegel)!

  3. Jag köper böcker och filmer och senast, färgpatroner till min skrivare! Alldeles utmärkt, grejorna kommer ju ända hem i min brevlåda om paketen inte är för stora! 😛

    • Sån´t där gillar jag också, att man kan beställa grejer i lugn och ro hemma där man kan kolla mått och allt. Beställde en microtallrik härom veckan och då hade jag ju alla siffror hemma, så enkelt, i stället för att skriva på lappar. Men dessutom gick inte just denna tallrik att hitta på annat ställe än på nätet! Så det blev ju verkligen bra! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.