En helt oviktig notering

55320_1208844493Jag och Binta, lika ibland, olika ibland…

Något jag har noterat är att när jag tittar på min facebook och snabbt glider förbi en massa inlägg, så kan jag se bilder på gamla vänner och bekantas barn och utan att se vem som lagt upp dem, så kan jag SE vems barn det är. Det är alltså personer jag inte träffat på många år och än mindre deras barn.

Det är lite märkligt, häftigt och nästan lite kusligt ibland, hur lika våra barn kan vara oss och till och med när de inte är helt uppenbart lika, så kan man oftast se drag hos barnen som man känner igen från deras mödrars och fäders ungdomstid…

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”En helt oviktig notering

 1. Ja, jag tycker det är så fascinerande att studera föräldrar och barn och likheter, vet inte riktigt varför egentligen! Men detta gör att jag irriterar mej otroligt på filmer och tv-serier där familjemedlemmar inte liknar varandra haha!!! Ibland skulle jag vilja jobba med casting och leta upp skådespelare som liknar varandra

  • Min ena bror och jag är väldigt olika till utseendet, men enligt mamma så är vi släkt i alla fall. Fast hon liknar inte mig något speciellt heller. Kan jag vara smygadopterad månne? Fast jag liknar min andra bror och pappa i och för sig. Kan de vara smygadopterade kanske…

  • Jag tycker också det är fascinerande. Brukar också titta och jämföra och ibland kan en min eller ett uttryck vara så slående… Däremot har jag inte tänkt på det när det gäller tv-serier eller filmer, så ja, du borde nog jobba med casting… Du verkar ha öga för det! Hahahaha…

 2. Jag tror att barnen är mer lik en, än vad man faktiskt kan se själv… Kolla gärna in på min blogg, jag tigger pengar för att köpa maskmedel till en familj i Gambia 🙂

  • Ja, jag tycker inte alltid att likheten är slående, men om man studerar folk en stund så kan de vara väldigt lika i miner och uttryck. Har kollat din blogg! Hoppas det går bra med insamlingen! 🙂

 3. Hej Fatou!

  Jag undrar om du har lust att skriva om det som pågår i Husby för tillfälligt, och din syn på det hela. Vore intressant att höra fin åsikt.

  Mvh Linda

  • Lust att skriva om det har jag i massor, men dessvärre dåligt med tid. Har läst länkar och följt debatten i dagarna två med tanke på att skriva något, lovar inget annat än att jag ska försöka hinna! 🙂 Tack för din förfrågan i alla fall. Det är alltid roligare att skriva om man vet att det är ett ämne folk är intresserad av att läsa om! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.