Jag tror på människans förmåga att förändras

fatou maj 2013Livet har sina upp och nedgångar, det vet vi alla. Ibland är det upp och ibland är det ned. De senaste två åren har det varit smärtsamt mycket nedgångar och motgångar i mitt liv, även om de varvats med jämna mellanrum av en och annan uppgång.

Jag vet, förstås, vid 42 års ålder att det är en del av livet och som den obotliga optimist jag är så vet jag att svackor vänder och att det blir bättre till slut. Ju mer svackor och nedgångar jag har i mitt liv, ju bättre blir jag på att finna verktyg att hantera nedgångarna och jag blir också bättre på att lära känna mig själv och min egen förmåga och mina egna reaktioner. Vissa saker kan vi inte styra över eller förändra, men vi kan alltid påverka.

Jag tror verkligen och innerligt på människans förmågor. Jag tror på människans förmåga att påverka och bli påverkad. Jag tror på människans förmåga att förändras och ta intryck och jag tror på människans förmåga att utvecklas. Jag tror verkligen på människan!

För varje motgång känner jag mig starkare, mer tillfreds och lär mig att uppskatta sån´t vi tar för givet när allt går bra och vi ”har flyt” i livet. Sån´t vi knappt reflekterar över för att vi tar för givet att vi har dessa saker/personer/omständigheter eller vad det nu kan vara.

Den senaste veckan har jag dock haft ”medvind”. Det är inget stort och omvälvande som skett, utan mer små, viktiga saker som har gett mig nytt hopp, ny kraft och känslan av att saker håller på att vända. Jag finner en styrka i mig själv för att det dels är lättare att vara stark när man har ”medvind”, men också för att jag har jobbat hårt på att stärka mig själv.

Att arbeta med sig själv, sina tillkortakommanden, men också stärka sina svaga sidor är alltid tungt, men samtidigt inte bara nödvändigt, utan också en stor befrielse när man går framåt och själv känner att man lyckas med det man har föresatt sig.

Som sagt, flera positiva saker har hänt i veckan, både sån´t som kommer att leda till positiv förändring, men också små ord och handlingar av människor jag tycker mycket om, som gett mig glädje, styrka och kärlek som betyder så oerhört mycket när man haft det tungt i livet ett tag!

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Jag tror på människans förmåga att förändras

  1. Du är bra, Fatou! Vi delar inte mycket rent politiskt, men jag har ändå respekt för din syn på hur samhället ska bli bättre. Bättre att ljuda än att inte säga någonting alls. Jag är helt övertygad att om vi skulle träffas och prata politik så skulle vi prata i timmar… (;-)

    Jag är glad att det kommer positivitet till dig nu. För att som vi båda gjort fajtas mot människor som saknar total självinsikt, det tär. Du är så värd det! Kram!

    • Tack Jerry! Du har rätt i att vi står rätt långt ifrån varandra politiskt och säkert i många andra frågor också, men jag tycker om dig ändå! 🙂 Helt säkert skulle vi kunna prata politik i evighet! Ja, jag känner att jag förtjänar lite positivitet nu, efter tunga perioder och ja, självinsikt är bra att ha! Det gör ont och det är tungt att arbeta med sig själv och sina brister, men resultatet brukar vara det som leder till att vi blir bättre och bättre som människor. Synd att alla inte har den förmågan… 😉

Välkommen att kommentera. Du kan välja om du vill kommentera med wordpress, facebook eller google+ genom att klicka på de små ikonerna ovan. Håll god ton, inga personangrepp och håll dig till ämnet och inom lagens ramar. Alla kommentarer är modererade och godkänns så snart jag får möjlighet. Kommentera gärna i stort och smått. Jag försöker svara på alla kommentarer, men ibland kan det dröja lite. Ordet är fritt, ordet är ditt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.