Man vet att det är sommar när…

Bild 11674Jag känner verkligen att det är sommar när:

 • …jag slipper ta på mig jacka eller tjocka kläder när jag går ut.
 • …jag har skavsår på fötterna.
 • …när jag slipper lägga till några minuter att gå till T-banan för att hinna plumsa mig fram i snön.
 • …balkongdörren kan stå öppen hela tiden.
 • …när fåglarna kvittrar på morgonen.
 • …när uteserveringarna är öppna och välfyllda.
 • …jag hellre vill ha ljusa kläder på mig än mörka.
 • …när Mabou inte förstår att klockan är jättemycket för att det fortfarande är så ljust ute.
 • …när jag kan använda byxor som slutar på halva benet.
 • …när jag blir sugen på glass och jordgubbstårta. (Fast inte tillsammans.)
 • …när folk diskuterar hur vädret kommer bli på midsommar.
 • …jag är mer sugen på sallad eller ”lättare mat” än grytor och soppor.
 • …när jag kan gå med flip-flop eller tofflor till mataffären.
 • …när jag vill gå runt och strosa på stan, utan något mål eller någon tid att passa.
 • …när jag vill måla tånaglarna i starka färger.

När känner du att det är sommar? Vad är sommar för dig?

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter
Läs även andra bloggares åsikter om ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Man vet att det är sommar när…

 1. Sommar för mig är: Katterna kommer mycket sent in, om öht, de härligt ljusa nätterna, jag törstar mer än vanligt, kan ta en (mörk) öl ibland, jordgubbar, glass, ogräs, doften av nyklippt gräs, blommor i massor, tunna kläder, svett, svala duschar, lortiga fötter, lilla rollatorn, altanliv, besök av barn och barnbarn, mygg och knott, mer prat med grannar och så oändligt mycket mer. Älskar sommar och avskyr vinter!

  Att bo i Södra Norrland har både för- och nackdelar!

  • Jag håller med dig om att älska sommaren och avsky vinter! Det här är verkligen min årstid!!

   Var är Södra Norrland, på ett ungefär? Jag är ju född i Härnösand, uppvuxen i Sundsvall och bodde mina sista 4 år i Norr i en liten by mellan H-sand och S-vall som heter Söråker. Min mamma är från Norrbotten och min pappa från Kramfors. Du behöver förstås inte svara om du vill vara anonym, mer att jag blev nyfiken! 🙂 Fortsätta njuta av sommaren nu, för det ska jag! 🙂

   • Jag bor i Söderhamn, Hälsingland. Liten stad med ca 25000 inv. Förr många industrier som nu är flyttade så det är stor arbetslöshet, främst bland ungdomar så de flyttar. Nu bor här mest äldre.
    Invandrarverket har asylboende här eftersom det är många tomma lägenheter. Tyvärr gror rasismen, kan bero på att vi fått alltför många asylsökande hit. Hela kvarter fylls och jag tror att det är fel att koncentrera alla till samma plats. Vad tror du?
    Söråker känner jag till, har t o m varit där!
    Slutat njuta nu för det ösregnar och är bara 15 grader. Festen för många slutade blött både på in- och utsidan 😀

    • Oj, den frågan tycker jag är jättesvår att besvara. Om jag börjar med att utgå från mig själv: Själv har jag bott både på landet och i stora städer, jag har bott i Norrland, Uppsala och nu Stockholm. Jag har bott i s.k. miljonprojekt, i ”finare” förorter och de med låg status och dåligt rykte. Jag har bott i invandrartäta områden och jag har bott i områden där det i princip bara bott svenskar. Om jag skulle få välja mellan att bo i ett område med bara invandrare eller ett med bara svenskar, så skulle jag tveklöst välja ett område med bara invandrare, men bäst trivs jag nog där det är väldigt blandat. Yngre, äldre, stora familjen, ensamboende, invandrare, svenskar, folk från olika samhällsklasser. Så jag tänker att det bästa är nog att bo i blandade områden. Samtidigt är det svårt för många invandrare och flyktingar som kommer till Sverige att få välja områden och många ”hamnar” i miljonprojekt med dåligt rykte. När man sedan bor på samma plats under många år, kan det vara svårt att bryta upp. Man känner trygghet, man lär känna grannar, kanske barnen flyttar hemifrån och bor i samma område etc. Lite som svenskarna som flyttar till Spanien när de får pension. De bor ofta i ”svenskområden”. Man känner trygghet i det man är välbekant med. Rasismen tror jag handlar om många saker, framför allt trångsynthet och okunskap. Men jag tror också det handlar om att sätta andras intressen och behov i fokus, i stället för att alltid sätta sina egna invanda mönster i första rum.

     Så din fråga är inte så lätt att svara på. Jag vet i alla fall att jag trivts bäst i områden som varit invandrartäta och haft sämre rykte om sig. Om det beror på invandrarna själva, eller om det är en klassfråga eller en kultur för just dessa områden, är jag inte lika säker på.

     Sedan tänker jag att många idag kallar alla med ”mörkt hår och med mörkare hudfärg” för invandrare. Jag tror att många glömmer att vi har flera generationer nu med folk som invandrat från början men som efter X antal generationer bör få rätt att kalla sig svenskar, då de är födda här, kanske deras föräldrar och till och med far- och mor-föräldrar är födda här, har levt i vårt land i hela sina liv. Att ett område har många mörka personer, behöver inte nödvändigtvis innebära att det bor många invandrare där. Det tror jag många av oss svenskar glömmer bort.

     Att bli en del av ett samhälle handlar inte bara om att ”anpassa sig”, utan det handlar också om att bli inkluderade, delaktiga, vara viktiga för hela vårt samhälles utveckling. Så tänker jag.

 2. Å jag håller verkligen med dig på alla ovanstående punkter.
  Jag har en till, när jag kollar alla tre väder appar för att se hur vädret blir i morgon och övermorgon.

 3. När det svider lite lagom av för mycket sol när jag lägger mig på kvällen.
  När det på morron och kvällen tjongar på torget när torghandlaren bygger och river sitt torgstånd.
  När jag får bada, bada, bada 🙂
  När jag är ledig och bara har fler härligt oplanerade dagar framför mig.

  Jordgubbar till kvällen och morgonen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.