Protesterna mot den friande domen

Demonstrationerna är i full gång och debatten går het. Det handlar om den friande domen mot Zimmerman efter 17-årige Trayvon Martin´s död.

En viktig debatt tycker jag och det finns många delar i den och den tar tid att sätta sig in i, men är mycket intressant ur flera synvinklar.

Protesterna sprider sig över USA

Obama försöker lugna demonstranterna

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Protesterna mot den friande domen

  1. Har suttit i tidig morgonstund och lyssnat på de samtal som kom in till 911 ang dödsskjutningen av Trayvon Martin:
    Jag har lyssnat på George Zimmermans samtal med polisen, jag har hört Trayvons rop på hjälp, jag har hört skottet som dödade den 17-årige pojken och jag har hört grannarnas förtvivlade samtal till sambandscentralen.
    Dagen började inte riktigt så bra som jag hade tänkt mig. Jag hör pojkens rop på hjälp och undrar varför? HUR kan det komma sig, att man skjuter ihjäl en liten grabb ” in his late teens” som rastlöst vandrar omkring medan han pratar med sin flickvän i mobilen? Hur kan det komma sig att en samhällsvakt ”in a gated community” bär vapen? Hur kan det komma sig att samma vakt är så rädd för en liten svart grabb som bär hood? Varför lyder han inte polisens råd att inte följa efter killen, att lugnt vänta tills polisen kommer? Jag vet inte varför. Jag är glad att jag inte begriper det. För hade jag varit just den vakten, hade jag inte burit vapen. Jag hade lugnt frågat grabben om han ville ha hjälp med något eller om han sökte någon. Jag hade frågat om han hade velat om jag skulle ringa hans föräldrar eller om han behövde skjuts hem. Men det är ju jag. En vanlig svensk småbarnsmamma som ser alla 17-åringar för vad dom är. Barn. Större än ett litet barn. Men ändå inte vuxen. Men sen lever jag ju inte i USA. Idag är jag glad för det.

    Varför reagerade George Zimmerman som han gjorde? Var hans rädsla befogad? Brukar 17-åringar i USA bära vapen? Brukar 17-åringar i USA vara inblandade i dödsskjutningar? Förmodligen. Det är bara en liten detalj vi glömmer bort, Trayvon Martin var INTE en av dem. Men han var svart.

    KalmarLinda / Kalmar, Sverige, Världen 130718

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.