GRATTIS min fina, underbara 20-åring

isa 2013Idag, precis idag för 20 år sedan, blev jag trebarnsmamma. Jag fick min tredje dotter inom loppet av 4 år. 22 år var jag och trebarnsmor.

Vad fick jag då ta del av den där dagen för 20 år sedan? Jo, en helt underbar liten tjej som varit en blyg och försiktig tjej sedan hon föddes. En motsats till sina storasystrar som varit mer framåt, talföra och krävt en hel del uppmärksamhet. Med Isa blev det tvärt om. Jag har fått försöka ”pusha” henne att ta sin plats, att ”knuffa fram henne” för att hon ska få utrymme. Det mest fantastiska med att vara mamma till fyra väldigt olika barn, är just att jag fått och fortfarande får ta del av flera sidor, mångsidigheten i mina barns olika personligheter.

Lite som ”den vilda”, ”den pratsamma”, ”den blyga” och ”den som saknar tålamod”. Det är den kortaste beskrivning jag kan ge på mina fyra barn. Två kavata barn har jag med mycket skinn på näsan, en som är särskilt känslig och en som gärna står bakom och håller avstånd och kliver in på sina egna villkor.  59975_497471024637_652969637_7145797_5894558_nLika fullt är de alla min prins och mina prinsessor. Även om Isa är den blyga och den som gärna håller sig i bakgrunden, så är hon ändå den som kanske mest blir lyssnad på, när hon verkligen vill. Hon har röstresurser som skulle göra vilken körsångare som helst, grön av avund och när hon väl ryter ifrån så stannar liksom hela familjen upp och lyssnar och tar ett steg tillbaka. Till och med de ettriga storasystrarna som annars är duktiga på att ta plats och både höras och synas.

Isa är den i familjen som kan mest om musik och som ständigt går med lurar i öronen. Ibland är jag inte säker på om hon gör det för att hon måste ha musik i öronen 24 timmar om dygnet, eller om det är för att hon inte orkar lyssna på oss andra? Jag och IsaIsatou är klart det av mina barn som har det största hjärtat. Jag har aldrig sett tillstymmelse till elakhet eller taskighet ens glimma till i henne. Lojal tror jag är ledordet om man ska beskriva Isa med ett enda ord.

Eftersom Isa är yngst av mina döttrar känns det mäktigt och märkligt att hon fyller 20 år. Det är faktiskt helt otroligt och på det så är jag inte längre någon tonårsmorsa, utan en helt vanlig morsa till fyra älskade barn. En 11-åring och tre vuxna döttrar på 20, 22 och 24 år. isatou vinter 2013En ung, vacker tjej, med hjärtat på precis rätt ställe, som växt sig kanske ett huvud längre än mig? Hon är superduktig på att laga mat och har ett leende som kan få vilket hjärta som helst att smälta. Det är min Isa det. Grattis på din 20-års dag! All min kärlek till dig!

Som så många gånger tidigare tillägnar jag den här låten till min egen Aicha: isatou 2013Den bästa Isa jag kunde få, kom till mig för 20 år sedan och har förgyllt mitt liv sedan dess.

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.