Föräldratips

lego-925x1024När barnen börjar bli lite äldre, men ännu inte kommit upp i tonåren, så brukar de behöva registrera sig på olika barnsajter eller liknande för att kunna spela spel, eller kolla på olika sidor. Ett tips om man inte vill att företaget (som man kanske inte känner till så bra) för att barnet ska slippa få en massa ”erbjudanden” är att be barnet registrera sig med din mail. På så sätt så kan du se vad som kommer in i mailen och bedöma vad ditt barn bör ta del av eller låta bli.

Min son (11 år) brukar uppge min mail av det bekväma skälet att han inte ”orkar” gå in på sin mail och kolla olika saker, vilket i sin tur innebär att jag får en massa reklam riktat till honom, till exempel att han ar ”vunnit” diverse tävlingar som brukar vara rena reklamerbjudanden eller uppmanas att klicka på suspekta länkar. Man kan säkert anmäla dessa någonstans för reklam riktad till barn, men det har jag inte gjort, däremot är jag glad att han slipper gå på dessa reklamerbjudanden och därför tycker jag det här är ett jättebra tips som i alla fall funkar bra i vår familj!

Våra barn utsätts ändå för så mycket reklam på diverse ställen, att jag känner att om man kan reducera något, så kan det vara värt det!

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.