Jag och mamma i TV-soffan på Efter Tio i morse

fatou och brittaI morse var jag och min mamma med i Malou Von Sivers program Efter Tio i TV4. Denna vecka är det tema med Kvinnor bakom galler och temat kommer sig av det stora intresset för dramaserien Orange is the new Black.

Min och min mammas medverkan handlar om min mammas tidigare straff som vi ju har pratat öppet om tidigare, bland annat i TV 4´s Nyhetsmorgon 2010 och som jag bloggat om anonymt under hela den tid min mamma satt frihetsberövad.

TV-sändningen gick jättebra, även om jag alltid tycker det är väldigt nervöst med direktsända program. Inte ens de som står mig riktigt nära säger att det märks, men det stämmer alltså inte att jag känner mig lugn om nu någon inbillat sig det.

Vi blev i alla fall väl omhändertagna av Malou och övrigt personal på TV4.

I detta bildspel är alla bilder skärmdumpade från programmet:

Lite trist är det att svaren gavs så kort tid att besvara, det innebär att det blev en ganska ytlig intervju, upplevde jag, då det inte fanns tid att svara djupare på frågorna. Programmet har i alla fall väckt många tankar och känslor hos både mig och mamma och vi känner väl båda att mycket blev osagt, så vi kommer nog att ha en del att tillägga i våra bloggar inom det närmsta i just det här ämnet som fortfarande är viktigt för oss båda.

Vi har fått ganska många förfrågningar genom åren att medverka på olika ställen angående anhörigdelen för mig och för min mamma som f.d. kriminell och missbrukare, bland annat tidigare från just Efter Tio, men vi har valt att inte nöta ut oss i samma ämne, förrän vi känner att det på något sätt är aktuellt i våra egna liv och vi känner att vi har något mer att tillföra diskussionen. Den här gången kändes det i alla fall rätt.

Om du missade programmet i morse eller helt enkelt vill se det igen, så är det bara att kolla här nedan:

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Jag och mamma i TV-soffan på Efter Tio i morse

    • Tack fina! Ja, jag är nöjd med mitt framträdande, även om jag tyckte det blev många frågor och mycket kort tid att svara, vilket gjorde att intervjun inte fick så mycket djup, utan blev rätt ytlig. Jag hade nog hellre valt att ställa fåtalet frågor och i stället lämna mer utrymme till mer ingående svar, om jag fått välja! Men det fick jag ju inte och som sagt, med den korta stund som blev är jag helt nöjd! 🙂

  1. Det här var ju jätteintressant att titta och lyssna på! Så modiga ni är, båda två och så mycket svårt ni har gått igenom!!!
    Stor kram till er båda!!

  2. Det var väldigt informativt och bra! Jag visste väl att det var du som skrev den bloggen! Kommer du ihåg att jag kommenterade och försökte hjälpa till med info inför rättegången? Jag tjänstgör fortfarande (eller igen) som nämndeman och ger fortfarande ge tips till dem som råkat i knipa. Men det du och din mamma gör är ännu viktigare!

    • Tack för din kommentar. Jag tycker jag känner igen ditt namn i din mail, men är inte helt säker. Tack i alla fall för stöd under den tiden som var mycket svår, ensam och sorglig för mig på många sätt. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.