Dansk TV på besök

dansk tvHärom veckan hade jag dansk TV på besök hemma hos mig. De intervjuade mig angående debatten om rasistiska nidbilder, både gällande Stina Wirsén och hennes ”Lilla Hjärtat” som jag har kritiserat vid upprepade tillfällen och även barnboken Mustafas Kiosk som har en dansk upphovsmakare: Jakob Martin Strid.

Enligt TV-teamet skrattar danskarna åt svenskarna för dessa debatter som de anser vara ”ickedebatter” och att vi framstår som humorbefriade i Sverige på grund av dessa debatter. Jag håller ju inte alls med där, även om jag vet att den kritiken funnits även här i Sverige från vissa håll.

Jag känner väl egentligen att jag har ”debatterat klart” Lilla Hjärtat, även om det säkert dyker upp närstående debatter där denna debatt kommer att plockas upp igen.

Hur TV-programmet kommer att framställas i dansk TV har jag ingen som helst aning om, då TV-teamet kändes rätt ”spektakulära” med knallorange kostym, en knallorange barnportfölj etc. Kanske kommer det jag sa att klippas om så jag framställs som jag är helt borta i debatten, men i så fall får det bli så. Gjort är gjort och jag ångrar inget jag sa, det är bara att hoppas att det inte klipps bort så mina ord får helt annan innebörd…

Tre trevliga danska snubbar hade jag på besök i alla fall och de var i alla fall humoristiska och trevliga under besöket här!

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”Dansk TV på besök

 1. Spännande att se hur det blir! Själv blev jag intervjuad av radion här igår förmiddag. En intressant erfarenhet eftersom jag bland annat i min roll som kommunikatör lär ut hur man ska uppträda i och bemöta journalister och pressfolk! 😛

  • Vad intressant! Hur blev det då? Levde du som du lärt, eller blev det något helt annat när det var dig själv? Ska kolla in din blogg och se om jag finner intervjun någonstans…

   • Intervjun är inte publicerad än, men jag hojtar till när den är det!
    Jag försökte nog leva som jag lär (ut), fast jag lär säkert bli halvhysterisk sen när jag hör min hemska röst! 😉
    Berättade f övr att jag kände dig som har jobbat där, men Tomas, som intervjuade, var ganska ny och kände inte till dig.

 2. Jag är ju HELT överens med dig vad gäller Lilla Hjärtat!! Du kanske har sett det på Facebook där jag hamnat i flera debatter om ”Stackars Stina W:” när det var som mest aktuellt? 🙂 Du och Britta var ju superfina på TV!! <3 🙂

  • Tack, vad snällt sagt. Jag är rätt nöjd med programmet, även om jag känner att vi inte hann svara så mycket på alla frågor. Det hade varit bättre med färre frågor och mer tid att svara på varje, för att få en mer djupgående intervju. Ja, att vi är eniga där har jag nog uppfattat någonstans. 🙂

 3. Pingback: Fatou snackar om Rasistiska nidbilder i Dansk TV | Fatou

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] För några veckor sedan var dansk TV här hemma hos mig och intervjuade mig om det här med rasistiska nidbilder, om både Stina Wirséns Lilla Hjärtat, men även om Mustafas Kiosk som har en dansk författare/upphovsman. Jag skrev om det besöket HÄR! […]