Tacksamhet

 

 

Fatou-Nov-2012

Idag är en sådan dag jag är fylld av en känsla av tacksamhet. Tacksamhet över att jag har ett arbete jag trivs med, en familj jag älskar mer än något annat, jag har människor omkring mig som får mig att känna värme, socialt utbyte och kärlek till. Tacksam över att ha tak över huvudet, kläder på min kropp, möjlighet att äta mig mätt varje dag och ekonomisk möjlighet att dela med mig lite ibland och att köpa mig en liten guldkant på vardagen ibland. Man kan inte köpa lycka, men pengar är källan till viss trygghet och omsorg av sig själv och sina närmaste, det kommer man inte ifrån.

Jag är också tacksam över att ha tillgång till rent, rinnande vatten, musik och texter jag kan läsa och berika mitt liv med och utveckla mig själv med. Idag är en dag av värme och känsla av tacksamhet. Tacksamhet för att kunna hjälpa människor omkring mig som ibland behöver hjälp, tacksamhet för att få hjälp av människor omkring mig som är beredda att göra uppoffringar för att hjälpa mig.

Jag känner tacksamhet. Tacksamhet över att leva ett liv som jag trivs med och mår bra med. Tacksamhet för att jag är den jag är och fortsätter att lära mig av livet och utvecklas som människa. TACK!

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Tacksamhet

  1. Att vara tacksam får man aldrig, aldrig glömma bort. Vi tar så mycket för givet, saker och ting som är ganska basala för oss kan vara… ouppnåeliga för andra…
    Kram och go advent!

    • Ja, vi tar verkligen många saker för givet, men det är också bra att ha de ”tyngre” perioderna i sitt liv, även om det är svårt att se det så när man står mitt uppe i det, men det är också efter såna perioder det är lättare att känna tacksamhet och att uppskatta det vi har. I alla fall brukar jag känna det. Kram och go advent på dig själv! 🙂

  2. Precis som du skriver här i svaret, är det oftast när det varit tungt av någon anledning det känns extra viktigt (och lätt) att känna så.

    Ha det gott, kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.