Expressens avpixling av Avpixlat

demokrati


I förrgår avpixlade Expressen flertalet skribenter på sajten Avpixlat. Vanligtvis brukar jag vara emot att ”hänga ut”, som det kallas, men i just det här fallet känner jag att SD faller på eget grepp. Som folkvalda politiker så är det naturligtvis viktigt att lyfta fram beteenden och åsikter som skadar andra människor och som dessutom ger ett uttryck för åsikter som de inte är öppna med i sin politiska roll!

Att sajten Avpixlat är SD-stöttad är ingen hemlighet och det är heller ingen hemlighet att en av anledningarna till att sajten uppkommit är för att de vill lyfta fram händelser och personer som de påstår att ”vanliga media inte vågar skriva om”. Att det i själva verket handlar om uthängningar av personer med invandrarbakgrund eller personer som ”ser utländska ut”, säger de förstås inte rakt ut, men för de flesta som läser dessa sajter är det förstås uppenbart. Att ”vanliga media” pixlar ansikten handlar förstås inte om att skydda invandrare, utan är något som förekommer just för att inte hänga ut människor om det inte handlar om mycket grova brott, det handlar också om att det är oväsentligt att berätta/visa att någon är invandrare i många fall.

Om en kvinna blir mördad av sin man är det inte relevant om varken mannen eller kvinnan är finländare, etiopier, chilenare, japaner, svenskar eller amerikaner. Det väsentliga är vilket brott som har begåtts och ibland även motivet. Det här verkar många människor, i synnerhet många av de som röstar på SD ha svårt att förstå. Att väldigt många som ”ser ut som invandrare” i Sverige idag inte alls är invandrade någonstans ifrån är det också många SD-anhängare som förnekar eller helt enkelt inte vill se. Vuxna människor med svenska medborgarskap, som fötts och vuxit upp i Sverige med kanske en eller två föräldrar eller far- eller morföräldrar som en gång invandrade till Sverige, eller som helt enkelt har adopterats hit, det verkar också vara helt ointressant.

Man pratar i alla fall väldigt ofta och mycket om att ”säga som det är” och har under flera år nu försökt påvisa vilka uppriktiga sanningssägare de är, samtidigt som folkvalda SD-politiker alltså har suttit på nätet och kommenterat anonymt om hur ensamkommande flyktingbarn helst borde svälta ihjäl. En av de som avslöjats skriva en massa rasistisk, kvinnofientlig och människofientlig smörja på dessa rasistsajter är Anders Dahlberg från Arlöv. Han vågar inte ens ta på sig det han skrivit när han ertappas med ”fingrarna i kakburken”, utan skyller, hör och häpna, på sin fru och 12-åriga dotter, då har vid upprepade tillfällen påstår att även de har tillgång till hans dator…

Ja, man slutar aldrig att förvånas över de personer som är beredda att rösta på ett så rasistiskt parti som SD. I mina ögon är de oerhört hatiska, fega och mycket, mycket okänsliga och saknar förmåga att sätta sig in i andra människors liv och känslor.

Att dessa personer är en skam för Sverige har jag skrivit om tidigare och jag har inte ändrat min åsikt sedan dess, men jag menar också att dessa personer inte bara är en skam för vårt land, utan de är också direkt skadliga för vårt samhälle. De bär på ett människoförakt som saknar motstycke i svensk politik och de sitter alltså i vår riksdag. Det är en sorg så stor att jag bara vill gråta, en frustration så stark att den är fysisk, samtidigt vet jag att det finns okunniga, intoleranta, högmodiga och fördomsfulla människor som röstat in dem. Det gör mig så bedrövad att jag saknar ord för det…


Om du inte läst Britta Svenssons krönika: Det är sorgligt, och får mig att skämmas över Sverige, då tycker jag du ska göra det!!

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Expressens avpixling av Avpixlat

 1. Vänta nu … så du tycker alltså på fullaste allvar att det är ett allvarligare brott att ha icke ”rumsrena” åsikter än att mörda någon? De förstanämnda är det helt OK att hänga ut och jaga med TV-kameror i hemmen medan de sistnämndas identitet skall skyddas …

  Inte nog med det, det är tydligen också helt i sin ordning att medier och privata aktörer ägnar sig åt omfattande övervakning, dataintrång och åsiktsregistrering av människor för att komma åt och hänga ut människor vars enda brott är att tänka och tycka ”fel”. Men samtidigt är det helt otänkbart att myndigheter skall få föra sekretessbelagda register för att utreda kriminella nätverk bland olika etniska grupper som romer …

  Säga vad man vill om Sd, men jag är faktiskt betydligt mera orolig för personer som dig! All ära till rakryggade personer som Sanna Rayman (http://blog.svd.se/ledarbloggen/2013/12/11/andamalet-vs-principen/), Anna Troberg (http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/medierna-blir-till-offentlig-skampale_8809900.svd), Anders Mildner (http://www.sydsvenskan.se/kultur–nojen/det-ar-fel-att-kartlagga-sds-nathat/) m.fl. som nu i stället står upp för verklig yttrandefrihet och fri åsiktsbildning!

  • Jag anser inte att politiker i vår riksdag ska kunna kalla invånarna i Sverige för ”de invaderande styrkorna” och ”patrasket” till ”gräshoppssvärmar” eller ”staten förnedrar med att ha anställt iraier snart överallt i Arbetsförmedlingar.” Eller ”DET ÄR EKONOMISKA PARASITER!!!!”, eller ”Har du HIV, stanna kvar i afrika och dö…” eller: ”Sju av tio ficktjuvar är ZIGENARE, och tio av tio ZIGENARE är tjuvar.” eller: ”Hade verkligen Adolf så fel?” eller: ”hets mot folkgrupp är en av dom finaste utmärkelser man kan ha i sitt cv” i ett demokratiskt land, oavsett om man är anonym eller ej, men om man verkar i en riksdag i ett demokratiskt land så anser jag inte att det är lagligt, enligt de lagar som finns i vårt land att förnedra människor på det här sättet!!

   Yttrandefrihet är en av våra viktigaste grundlagar, men yttrandefriheten är aldrig total, inte ens i vårt demokratiska land. Yttrandefrihet innebär INTE att man får kränka människor eller förintelseförnekelse och hets mot folkgrupp, vilket jag absolut anser att flera av dessa politiker gjort sig skyldiga till. Man kan inte bara använda lagen när man ska kritisera andra, utan att själv anse att man måste följa den. Särskilt inte som folkvald politiker.

   Det är min absoluta åsikt.

   • Det var inga riksdagspolitiker som hade skrivit utan några obskyra kommunpolitiker, att hänga ut dem är kanske ändå inte tveksamt i sig eftersom de är förtroendevalda. Men att medier och suspekta privata aktörer ägnar sig åt omfattande övervakning, dataintrång och åsiktsregistrering av ett stort antal människor för att kunna göra det är totalt förkastligt (men du kanske tror att det enbart är riksdagspolitiker som kommenterar på siter som Avpixlat?). Vad som är ännu mer oförsvarbart är att Expressen nu också hänger ut privatpersoner som inte ens är åtalade för något brott, samtidigt som Expressen (och du) månar om mördares rätt att få förbli anonyma. Politiskt aktiva av ”rätt” kulör behöver tydligen inte eller oroa sig för att bli uthängda med namn och bild i Expressen hur mycket hotande och hatande de än ägnar sig åt, t.ex. denna person: http://www.expressen.se/gt/valarbetare-atalas-for-hundratals-dodshot/

    Det är inte eller upp till dig, Expressen eller någon annan att agera polis, åklagare och domare. Finns misstanke om brott skall det utredas myndigheter och först vid åtal eller dom kan det vara försvarbart med namn- och bildpublicering om det rör sig om privatpersoner som gjort sig skyldiga till grova brott. Men privatpersoner som vill vara anonyma skall få vara det och inte riskera hängas ut av skumma privatspanare och oseriösa tidningar bara för att de tycker och tänker ”fel” eller gör dumma uttalanden. Det är ju dessutom just för rätten att yttra det som upplevs som provocerande, ”kränkande”, osmakligt och ”dumt” som yttrandefriheten behövs, rätten att yttra det som anses ”passande” behöver aldrig något skydd. För att citera Noam Chomsky ”Om vi inte tror på yttrandefrihet för människor vi föraktar, tror vi inte på det alls.”

 2. Det tråkiga med SD. förutom att de är rasistiska och vill skylla all världens problem på invandrare, är att de är fruktansvärt gammalmodiga, de vill ha kvinnorna tillbaka till spisen, och vill garanterat tafsa på aborträtten, har svårt att fatta hur nån kan rösta på ett parti som är bakåtsträvare på så många sätt. Nej tack till det säger jag bara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.