Mitt December 2013

DSC_4436December månad har varit hektisk för mig. Om man tittar här i bloggen kanske man kan få för sig att den varit händelselös, då det är så dåligt med inlägg, men faktum är att det är tvärt om. Jag har haft så mycket för mig, mest roligt faktiskt, att jag inte hunnit blogga så mycket. Här kommer en kort sammanfattning om mitt December-so far! 

Jag har varit i Sälen och firade där första advent i år igen och bodde i Villa Snödroppen! Jag har också varit på bio och såg den otroligt berörande filmen ”Mig äger ingen” som jag tidigare lyssnat på ljudbok. Om du missat läsa boken/ljudboken eller se filmen så kan jag verkligen rekommendera dig att läsa/lyssna på och se den!

Något annat viktigt som hände var ju att Nelson Mandela, en av mina allra största förebilder, gick bort. Om det har jag skrivit HÄR och HÄR!

En massa arbete har jag förstås hunnit med, men som sagt även en hel del trevligheter! Lite restaurangbesök, möten med nya och gamla vänner som berikat mitt december.

Jag har hunnit vara på en stor julkonsert på Globen med artister som Sarah Dawn Finer, Orup, Ola Salo och Eva Dahlgren, Darin och med Mark Levengood som konferencier Mark Levengood och Pia Johansson som gäst.

Sedan åkte jag ju på kryssning med Amorella som gick på grund. Mer om det kan du läsa HÄR! Det var förstås ingen höjdare. I alla fall inte andra halvan av kryssningen, även om det inte var någon större katastrof direkt.

Sedan har jag ju firat födelsedag. Faktum är att den firades i två dagar. Inte för att jag fyller jämt eller ville fira så speciellt mycket, utan mest för att min mamma och mina barn bestämde sig för att överraska mig stort. Det är förstås alltid roligt med överraskningar och att bli ihågkommen, men fyller man som jag år två dagar före julafton, så känns det nästan alltid som den där födelsedagen bara kommer och ”stör mig” mitt i julstressen…! Inte blev det bättre i år när vi bestämde oss för att gå med i den stora manifestation i Källtorp mot rasism och fascism mitt i födelsedagsfirande och julförberedelser.

Ändå är jag väldigt glad över att vi gick dit och visade vårt missnöje med den rasism som finns i vårt samhälle. Det kändes viktigt och bra att släppa alla julbestyr och delta i något som blev så stort. Siffrorna på deltagandet har varierat mellan 16 000-20 000. Jag kan i alla fall bekräfta att det var enormt mycket folk och att det gav en enorm styrka i kampen mot rasism!!  

En massa annat har jag också hunnit med, men det var den korta sammanfattningen. I bildspelet ovan kan du se lite av mitt december. Nu är ju inte december slut ännu, några dagar har vi kvar, men det är i alla fall den största delen av december. 

Hur har ditt december varit? 

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Social comments

Loading Facebook Comments ...

10 svar på ”Mitt December 2013

 1. Oj vilken händelserik månad! 🙂 Barn kan vara rätt bra ibland – särskilt när de fixar tårta och firande. 😛 Jag får gratulera i efterskott.

  Min decembermånad har varit hektisk! Jag började jobba den 25 november och blev verkligen inkastad i det. Mycket nytt att lära och dessutom bilpendling varje dag med tidiga morgnar och sena kvällar och mörker, mörker, mörker. Jag är glad och tacksam för inkomsten, dock, som var starkt efterlängtad! Eftersom det är en visstidsanställning vet jag inte vad som händer i vår när den tar slut. Jag tror inte att jag blir kvar. Men jag är tacksam över den erfarenhet som de här månaderna ger mig.

  Ha fortsatt sköna juldagar och ett riktigt gott nytt år önskar jag dig så här i förväg! 😛

  Kramar! Hälsa familjen!

  • Blir förstås jättenyfiken på var nya jobbet är och stort GRATTIS!! Skönt att det ordnar upp sig i alla fall för ett tag framöver! Kram och gott nytt år i förskott! <3

 2. Hon svara inte på mail och vi har sökt överallt på deras hemsidor men hittar inget 🙁 vi vill verkligen dansa hos henne här i Uppsala inför våren. Då vi blivit tipsade av andra som köpt dans lektioner per termin hos henne..

  • Okej, hon är ju i Jamaica just nu och jag tror bara de har klasser i Stockholm nu eftersom vi bor här, inte i Uppsala. Men jag har hintat hennes kompanjon Vendela om din kommentar, så jag ska se vad jag kan göra… Hoppas de ser och svarar. Ska även hinta Binta…

  • Hejsan, tyvärr så har vi inga klasser i Uppsala nästa termin, men du är välkommen att komma till Stockholm och ta våra klasser 🙂

   • Ja jätte gärna !! Men hur anmäler man sig och hur många gånger o vilka tider osv ?:)pris osv osv . Har du annars någon som man kan dansa hos här i Uppsala som du rekommenderar ? Puss världens finaste

    • Hejsan, info om anmälan osv kommer att finnas uppe i helgen, ber då mamma skriva ett inlägg om tider, hur man anmäler sig osv. Och det finns ingen annan som tillräckligt kunnig inom Dancehall för att lära ut i Uppsala just nu. Kan finnas någon enstaka Sthlmare kanske har någon klass eller workshop ibland. Jag vet att vi kmr ha kurser på söndagar i centrala stockholm så håll utkik 🙂

     • Okej vad bra wihuu! Kommer det endast att finnas på söndagar :/ fan då måste vi bli kickade från jobbet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.