Fånga dagen och släpp stressen

Fatou1sept09Jag känner mig väl till mods igen, efter en väldigt turbulent period. Mina vårar och försomrar är alltid extremt hektiska, liksom för många andra föräldrar. Det är avslutningar i skolor, med fritidsintressen, det är mycket med jobb och saker ska avslutas innan semestrar och ja, det är helt enkelt en väldigt hektisk period.

Nu när jag är medveten om att jag har en förhöjd känslighet så blir det så mycket lättare att tackla de här perioderna av hets. I år gjorde jag helt enkelt så att jag slog av på takten. Jag lät mig inte ryckas in i den här hetsen och stressen fullt ut.

Jag avbokade helt enkelt allt, även viktiga saker, under en veckas tid, förutom sonens skolavslutning, men ALLT annat. Jorden gick inte under för det och det var ju väldigt skönt att komma till insikt om. I stället landade jag i ett lugn igen och de där symptomen på att det gick för fort för att det skulle vara hälsosamt, trappade av snabbt och nu känns det fint igen! Jag är så glad att jag läste den där boken ”Drunkna inte i dina känslor, en överlevnadsbok för sensitivt begåvade”. Den har fått mig att komma till många insikter och det är många saker som verkligen hjälper mig i min vardag.

Jag vet mer hur jag ska hantera mitt inre kaos när det uppstår och jag känner att det faktiskt har gjort mig till en förbättrad människa. Jag har en acceptans jag inte hade tidigare (vilket ju inte är så konstigt, det är ju svårt att acceptera att man har andra förutsättningar, om man inte känner till varför man har det). Jag känner också att det gett mig ett större lugn, jag är tryggare i mig själv och ja, jag har faktiskt blivit en förändrad och förbättrad person. Det handlar ju inte om någon diagnos, utan ett personlighetsdrag som det är bra att man själv har lite kunskap om.

Jag tar ju in väldigt mycket intryck när jag gör något, vilket innebär att jag behöver mer tid på mig för att smälta alla intryck. Det är skönt att förstå det, för det gör att jag kan hantera något jag inte tidigare kände till att jag behövde hantera på ett särskilt sätt. 

Den senaste veckan har det hänt en massa andra roliga saker också som gör att jag verkligen känner ett lugn inom mig. Ett lugn och en glädje! Tänk vad livet kan vara fantastiskt! Precis framför våra ögon! Det gäller bara att öppna dem och ta emot glädjen och låta den fånga oss och njuta av det. Jag tror det gör att vi kan samla kraft, styrka och kärlek till att hjälpa oss genom våra olika kriser i livet. NJUT! Fånga dagen kan låta så klyschigt och det kanske det är. Men strunt i det. Fånga dagen och håll den där mätta känslan kvar så länge du kan.

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.