Tack, december

039Jag kan inte låta bli. Jag vet att det är många som inte håller med. Men hur jag än försöker låtsas som att jag inte bryr mig, så tycker jag om julen. Jag tycker om stämningen i december, alla fantastiska och vackra ljus. Levande eller ej, spelar ingen roll. Jag vill ha både ock.

Det är vackert och det lyser upp, stämningen är fridfull. Mjuk. Jag är inlindad i bomull. Eller moln. Kanske till och med rosa små moln? Men de flesta säger att de blir stressade. Att det är sån hysteri. Jag förstår inte det. När jag vill dras med i det, kan jag dras med i stressen. Alla ”måsten”. Men när jag inte vill, så dras jag inte heller med. Då tittar jag på när alla andra köar, när de pratar om att tvätta fönster, damma av gamla platser i hemmet, som inte sett dagsljus på länge. Och så går jag hem. Sveper in benen i den mjuka, sköna filten. Tänker en massa ljus. Och tänker på det där som vi så ofta glömmer bort. 

Tacksamhet. 

Jag är så tacksam för att jag har en inkomst som täcker mina räkningar. Jag är så tacksam för att jag har fyra barn som jag älskar. Jag är så tacksam över att ha mina föräldrar. Att jag har en skön säng att sova i. Att jag har vänner att ringa. En plats att känna mig trygg på. Jag känner tacksamhet över så mycket här i livet, både stort och smått.

Jag är tacksam över att ha en arbetsplats jag trivs på, ett schema som jag bara älskar, en webbtidning som jag lägger mycket tid på. Jag är tacksam över ett glas julmust ibland, ett badkar att sjunka ned i och att jag har drömmar. Drömmar och planer, önskningar och förhoppningar. Allt det där som är en del av livet. Att jag fortfarande kan hitta saker att överraska sonen med, att jag kan lyfta min telefon och prata med någon av döttrarna och förklara min kärlek till dem.

Det finns så många skäl att vara tacksam och jag är särskilt tacksam i december. Att jag har det jag har och att jag vill det jag vill och att livet är föränderligt, samtidigt som vissa saker alltid kommer att vara sig lika.

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Tack, december

 1. Åååh, jag älskar ljusen, de varma färgerna rött och rött och rött med lite grönt 🙂
  Skulle aldrig julpynta med andra färger, det är ju varmt och gosigt det ska vara till jul.

  Jag gillar doften av pepparkaka och glögg även fast jag inte tycker det är så gott. Ljuset genom en smutsig ugnslucka och att det doftar i nästan alla trappuppgångar, lite extra, lite mer och lite längre än annars!
  Blir glad av att ta fram mina fåniga julprydnader och att tända adventsstjärnor och adventsstakar varje morrron och mota bort vintermörkret 🙂

  Har inte tänkt på det där med tacksamhet och just denna tid, men kanske ska jag fundera lite mer över det framöver.

 2. Fint inlägg – som vanligt, från dig! Jag älskar julefriden, men den infinner sig inte förrän i elfte timmen. Det är så mycket som ska klaffa och fixas innan… Jaa, lite stressad är jag allt… Men sen tänker jag att jag faktiskt inte vet om jag kan eller har möjlighet att fira jul nästa år och då försöker jag njuta av det som är nu.

  Kram och go jul – långt i förväg! 😛

  • Tack fina Tofflan!! Ja, lite stressad kan man bli ibland. I år ska jag dock fira julen långt borta, så jag hoppar över all stress och njuter av adventsfirande och adventsljus i stället! En riktigt god och fin jul önskar jag dig med så här långt i förväg! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.