Det blir nog inget modelejon av mig

Det finns några väldigt viktiga anledningar till att jag aldrig varit och aldrig kommer att bli så kallat ”modemedveten”. Dels tycker jag det är grymt tråkigt med mode, eftersom det i mina ögon är mest att ta efter det andra gillar och därmed går man runt och ser ut som de allra flesta.

Inte modernast i stan, men nöjd ändå!

Inte modernast i stan, men nöjd ändå!

Jag ska förstås inte påstå att jag inte blir påverkad av mode och influenser, det tror jag vi alla blir. Men jag har faktiskt aldrig, inte ens när jag var väldigt ung, försökt följa modetrender.

Det finns det förstås flera skäl till, men ett av dem är att jag inte vill se ut som ”alla andra”. Jag tycker om att känna mig lite unik. Det är en del av min personlighet. En annan anledning är att när modet helt plötsligt svänger, till exempel från tighta byxor, till vida, så tar det tid för mig att komma in i det och liksom ”byta smak”.

Ett lysande exempel på det är att den så kallade ”harembyxan” blev modern för några år sedan. När jag såg den så tyckte jag att det var i särklass den fulaste byxan jag någonsin hade sett. Visserligen hade jag burit liknande byxor under afrikanska kläder ibland, men då var det alltså UNDER någon stor klänning, kaftan eller liknande. Men jag tyckte det var riktigt fult och funderade på vem som ens kom på att köpa plagget.

Förra sommaren började jag dock att tycka det var snyggt. Ja, det är troligen i samma veva som plagget börjar bli allt mindre modernt. Det är så det ibland blir för mig. När saker är på väg UR mode, då hänger jag på! 😉 Nåja, jag började kolla på dessa ”harembyxor” förra sommaren, men då tyckte jag de var väldigt dyra, de jag hittade. Så förra veckan sprang jag på ett par svarta i en lågprisaffär i Skanstull och för 149 spänn blev byxorna mina.

Nu är det kanske inte ett ”festplagg” direkt. I mina ögon är de verkligen ett vardagsplagg, men jag vet inte hur det gått till, men jag har nästan flyttat in i mina nya byxor. Jag älskar dem!! I mina ögon är de grymt snygga OCH otroligt sköna och jag känner mig faktiskt lite fin när jag har dem på mig också, vilket kanske inte är så vanligt när man har på sig lite mer ”baggy” eller bekväma kläder.

Igår hittade jag ett par till, på REA och jag klickade hem dem också. DESSA byxor har jag beställt. Det roliga är att hade någon sagt till mig för två år sedan att jag skulle bli överlycklig ägare till två par ”harembyxor” så hade jag skrattat gott och sagt att det skulle aldrig falla mig in att ens prova ett par…

Så det här är alltså en huvudanledning av flera anledningen, till att jag aldrig kommer bli och heller inte har någon önskan om att bli ett modeorakel. Så det får andra stå för!

Jag är lite sen och jag blir inte alltid förtjust i kläder som är på modet, men det går det också! 🙂

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Det blir nog inget modelejon av mig

  1. Jag är knappast något modelejon jag heller, kanske också för att det stör min ”rebelliska sida” att någon annan (vem eller vilka de nu är) ska styra över mitt klädval.

    Sen känns det som onödiga pengar att kasta hit och dit vartefter modet växlar.
    Att hänga på när det är på ”väg ut” känner jag igen, dock!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.