Huvudpersonen i ditt liv

Så snabbt livet kan ändra riktning. Så snabbt livet kan gå från nedgång till uppgång eller tvärt om. När vi invaggar oss själva i någon slags trygghet att livet är det vi lever. Tryggt, med vårt vanliga vardagslunk och med en förhoppning och övertygelse att det kommer vara så för alltid. 

Bild: Pixabay

Bild: Pixabay

Men livet är inget bestående. Vi människor utvecklar tankar och idéer, vi möter nya människor, vi är inte statiska. På gott och ont. Saker som händer omkring oss eller människor som blir en del av våra liv på ett eller annat sätt, bär med sig egna bagage, egna övertygelser och egna erfarenheter. På gott och ont. När dina förutsättningar förändras kan det var både av ondo eller av godo, men oavsett så måste du ta ställning till de nya förutsättningarna och välja.

Vill du fortsätta med nya förutsättningar, eller vill du bryta?

When you get blown away... Bild: Pixabay

When you get blown away… Bild: Pixabay

Ibland är livet så tungt och det händer saker som gör att du når den där botten. Den där botten som gör det så svårt att hitta tillbaka.

Livet är föränderligt, men det finns bara en person som kan ta beslut och bestämma hur du vill att ditt liv ska se ut, och det är du. Du är huvudpersonen i ditt liv och du måste välja hur du vill leva ditt liv. Ibland gör det ont och ibland är valen så lätta och glädjande. Men bara du kan ta beslutet om hur just du vill leva ditt liv! Glöm inte det!

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Huvudpersonen i ditt liv

 1. Fin text. Men jag måste invända mot att bara man själv kan bestämma vilket liv man vill leva. Vi är faktiskt utlämnade åt en massa faktorer. Betygen bestämmer vilken utbildning vi kan få. Det är inte självklart att få det jobb man söker. Alla får inte barn. Det där huset köpte nån annan. Regnet förstörde semestern. Olyckan förändrade ditt liv. Kriget utplånade allt du visste som din värld.

  Och massor av andra faktorer påverkar ditt liv. I smått och stort. På gott och ont.

  • Ja, det håller jag med dig om!

   Det är också därför jag skrev i första stycket:

   ”Men livet är inget bestående. Vi människor utvecklar tankar och idéer, vi möter nya människor, vi är inte statiska. På gott och ont. Saker som händer omkring oss eller människor som blir en del av våra liv på ett eller annat sätt, bär med sig egna bagage, egna övertygelser och egna erfarenheter. På gott och ont. När dina förutsättningar förändras kan det var både av ondo eller av godo, men oavsett så måste du ta ställning till de nya förutsättningarna och välja.”

   Det finns en massa saker vi inte rår över, men hur vi går vidare ligger ändå i våra egna händer. Om man inte kan uppnå de betyg man behöver för den utbildning man vill ha, så kan man antingen välja att plugga upp dem, eller att välja yrke/utbildning efter de betyg man faktiskt har. Hamnar man i ett jobb man inte trivs med, så har man valfriheten att byta, även om det inte innebär att man kan få vilket jobb som helst. Om man inte KAN få barn, så finns det också alternativ till att dela sitt liv med barn om man vill det, eller välja att inte göra det. Jag säger inte att det inte är smärtsamt eller så, jag bara säger att det finns andra sätt att ”få barn”. Huset köptes av någon annan, men man har fortfarande chans att köpa ett hus man kan trivas i. Regnet förstörde semestern, men man kan göra det bästa av en regnig semester. Kanske inte den man hoppats på och önskat, men ändå en fin semester. En olycka kan förändra ens liv och krig utplåna allt, men jag tänker att man fortfarande kan välja hur man vill leva. Vad vill man ha för sorts liv?

   Men det är sant, man bestämmer inte hur allt blir, men vi bestämmer vad vi vill göra med våra liv, även när de förändras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.