Vem vill jag vara?

Ibland måste vi ställa oss frågan vem vi är och vem vi vill vara. Ibland förändras vi, för att livet är föränderligt. Så vem är jag just nu? Vem vill jag vara? Vad vill jag med mitt liv?

Fatou Darboe©

Jag söker mina samiska rötter som kolonialmakten tagit ifrån mig.

Jag finner trygghet, kärlek och respekt i den Gambiska miljö som jag och min familj är en del av.

Kanske finns det ett samband? Jag vet att Imam Yahya Barry brukar säga det till mig. Att mitt samiska ursprung och min känsla av engagemang i den gambiska gemenskapen har ett samband och ligger nära varandra.

Jag är kvinna och muslim och de två delarna har en stark inverkan på mitt liv på olika plan.

Jag är driven i frågor som ligger mig varmt om hjärtat.

Jag är god och ond. Jag är stark och svag. Jag är en människa.

Jag är tystlåten och jag är högljudd.

Jag försöker göra rätt, men ibland blir det fel.

Jag är människa.

Jag är livrädd och jag är orädd och jag vill stå för det jag gör, även när jag gör fel.

Min mamma är min största mentor. Hon har lärt mig att bejaka mina känslor, hjälpa de jag kan hjälpa och att strida till sista blodsdroppen för det jag tror på. Att stå upp för det som är viktigt för mig.

Jag brinner för mitt skapande i Fatous Passion. Jag lever med mitt skapande varje minut.

Vem är jag? Jag är mamma till 4, mormor till en. Flera ”extrabarn” har kommit och gått i mitt liv.

Vad kan jag säga om mitt moderskap? Jag har en så stark kärlek till mina barn att det gör fysiskt ont. När någon av dem har bekymmer värker det i mitt bröst. När något positivt händer i deras liv, känns det så tillfredsställande och härligt och livet blir så lätt, så lätt!! Mina barn är alla starka uttryck i ett. De är livet. De är meningen med livet. De är smärtan som skär i mig, de är tigermamman som väcks till liv inom mig när någon vill dem illa. De är glädjen i livet. De är all bomull som lindas runt mitt hjärta, min själ. Jag skulle med lätthet kunna ge var och en av dem mitt liv, varje dag om det behövdes. Jag kan inte nog uttrycka min glädje och kärlek till mina barn och mitt helt fantastiska barnbarn som blev den där omtalade efterrätten i mitt liv. Han som gör mig tårögd av sina första ord, sina första steg, för att inte tala om hans ankomst till denna värld!

Det här är jag just nu. Det är min värld. Det är min själ.

Jag älskar med hela mitt hjärta på samma gång. Jag gråter med hela mitt hjärta på samma gång. Och jag är en samisk kvinna, feminist, muslim, politiskt vänster. Jag är entreprenör och jag är en dotter, mamma och mormor.

Och jag blir starkare för varje dag! ❤

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.