Yes, you can!!

De berömda orden som Barack Obama uttalade, ”Yes we can!” kan låta så otroligt klyschigt, men är så viktiga ord att både höra och uttala!

Att inte tro på oss själva eller känna att andra inte tror på oss, kan få förödande konsekvenser. Vi behöver det där stödet oavsett vilka vi är och vad vi gör. Om ingen annan tror på oss så kan det vara svårt att tro på oss själva och om vi inte tror på oss själva, så finns det liksom inget riktigt hopp.

I princip allt är möjligt, men om vi ska ge oss på något svårt, en riktig utmaning så kostar det. Oftast pengar, men framför allt uppoffringar. Vi kan inte skapa nytt och unikt genom att vara mainstream. Vi måste tänka utanför boxen om vi vill skapa något nytt. Att kopiera andras skapelser funkar inte! Du måste ha något eget, ett eget tänk, något nytt som ingen annan har. Ett koncept som du kanske själv saknar och som du vill skapa för dig själv och andra. Du kan låta dig inspireras av andra, men du måste själv utveckla din idé till att bli unik!

Men igen. Du måste vara beredd att uppoffra!! Alla projekt jag gått in i helhjärtat har kostat mycket tid och stora uppoffringar!! ALLA!!

Jag har valt bort umgänge, fritid och behållit fokus på det jag för tillfället bestämt mig för att satsa på! Det finns liksom inga genvägar att gå där! Om du inte har enormt mycket pengar, förstås och kan köpa andras tid, som de då kan använda till att arbeta med din idé. Men då kan du inte heller räkna med samma glödande engagemang.

Det är din kreativitet som ger nya möjligheter!

Ett trappsteg i taget, ger dig möjlighet att nå nya, oväntade höjder…

Jag ser mig själv som en kreatör och entreprenör. Nya ideér kommer till mig när som helst på dygnet. Ganska ofta när jag sover, märkligt nog! Jag kan vakna en morgon och bara bestämma mig för att starta en webbtidning, börja göra hudvård, blogga eller vad det nu kan vara. Sen måste jag finslipa mina ideér innan jag sätter dem i verket och det är den del jag har allra svårast för. När jag får en ny idé som jag vill satsa på, då skulle jag vilja ha den igångsatt igår.

Ibland kan en ny idé komma till mig som inte är möjlig att genomföra. Kanske av ekonomiska skäl, kanske för att jag saknar grundkunskap i ämnet, då släpper jag det, eller vidareutvecklar det, eller presenterar det för någon annan som kan ha nytta av det. Om en idé är riktigt bra, bör den genomföras, även om det inte är jag själv som genomför det. Men det är där min kreativitet kommer in. Jag vill ju helst genomföra min idé för att se om den verkligen är hållbar.

Om man verkligen tror på något så bör man följa sin känsla, sin dröm och göra verklighet av det, det är min fasta övertygelse. Därför har jag också försökt att uppmuntra mina barn att göra det de brinner för. Oavsett vad det gäller! Jag tror att vi blir lyckligare människor när vi får satsa på det vi tycker om och det vi tror på. Jag tror en människa kan vara lycklig av att stå vid ett löpande band på en fabrik och paketera chokladpralier, om vi bara brinner för det vi gör.

Se dig i spegeln på morgonen och säg till dig själv att du kan, du vill och du ska! Låt drömmarna flyga iväg ovanför ditt huvud, utveckla dem, gör dem nåbara, gör dem verkliga. Låt dig inspireras av andra människor. Utveckla din grundtanke och ta den till nästa steg.

Men en sak är väldigt viktig när du skapar. Du måste brinna för det du gör!! Om du inte gör det, så kommer det att lysa igenom och om du själv inte tror på din egen idé, hur ska då någon annan kunna tro på den? Skapa med hjärnan men också med ditt hjärta! Bara med det du brinner för, kan du få fram din unika produkt/tjänst eller vad det nu handlar om! Det finns inga misslyckanden i skapande. Om det inte blir som du tänkt och du får lägga ner hela din idé, då kommer det ändå ge dig nya erfarenheter och lärdomar som du kommer bära med dig hela livet!

Våga satsa på dina drömmar och ideér och ibland blir det inte alls som du tänkt. Ibland blir det hundra gånger bättre!!

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.