Lets talk about Nyårsmaten

Vi måste prata om mat! Det är så njutfullt att äta god mat och även om man varken vill, kan eller borde äta gourmet-mat hela året, så är jag tacksam att få den möjligheten i alla fall några gånger på ett år.

Nyårsmat är en sån viktig del för mig att få äta gott och verkligen njuta av den! Helst tillsammans med nära och kära, förstås!

Igår firade vi åtta personer tillsammans. Jag, min mamma, hennes väninna, tre av mina fyra barn, Vendela som tillsammans med min äldsta dotter Binta är grundare till Blackout, samt en ”extradotter”.

<

Förrätten gjorde min mamma! Det blev friterad hummer med friterade risnudlar. Alltså det här var så SJUKT GOTT så jag saknar ord!! Maten bara smälte i munnen.

Till varmrätt hade jag lagat oxfilé med god sås och potatisterriner (i recepten har jag bara följt receptet för potatisterrinerna och jag har gjort dem i enportionsformar, inte som en hel kaka).. De hade jag gjort dagen innan, enligt receptet och de var helt okej, men jag måste säga att de färdigköpta jag ätit tidigare var mycket godare. Dock hade mamma fixat en härlig sallad till, så det blev sjukt gott ändå. Det var ju inte så att potatisterrinerna smakade illa, men som sagt, de var inga 10-poängare, såsom övriga rätter var igår!

Till efterrätt hade jag maxat allt!! Det blev inte mindre än fyra olika desserter! Det blev en mango- och yoghurtpannacotta, (jag byter ut gelatinbladen mot sånt veganpulver), en chokladfondant, en mjölkchoklad creme brule samt maränger i alla möjliga storlekar.

Till marängerna använde jag bara ett grundrecept med äggvita, citronsaft och socker och sen la jag i lite rosa hushållsfärg i halva smeten för att få dem rosa och vita. De blev toppen!

Nej, alla orkade inte äta alla desserter, men de flesta tog lite av varje och provade i alla fall och tro det eller ej, men alla desserterna var så sjukt goda och totalt försatte vår middag den större delen av familjen i ett galet matkoma.

Jag har länkat in samtliga recept jag har använt mig av, klicka bara på länkarna i blogginlägget! Tyvärr vart det dåligt med bilder då vi hade sånt fokus på mat och umgänge, men jag lägger in de bilder vi har.

Till dukningen där jag ansträngt mig lite extra, fanns också en liten specialprodukt var i ett paket. Det blev en vispad tvål med olivolja i två färger; vitt och ljust lila med dofter av kokos och Strawberry & Cream! Jag önskar ni kunde känna doften.

Vad åt du för mat till nyår? Har du någon tradition runt maten vid nyår?

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.