Nattligt polisdrama utanför mitt fönster

I natt satt jag uppe och bloggade. Vinden ven utanför fönstret och det kom dramatiska rapporter från hela Sverige angående stormvarningar, tusentals som satt utan el och så vidare…

Plötsligt så hörde jag ett fönster krascha och jag tänkte direkt att det där var INTE stormen!! Jag tittade ut, men såg inga fotspår eller något tecken på liv utanför. Eftersom vi bor precis ovanpå en massa affärer och restauranger, så tänkte jag att det måste ha varit någon som kraschade ett fönster. Jag sprang in till min mamma, men hon hade inte hört något alls. Hon tyckte ändå jag skulle ringa polisen, då jag var så säker på att jag hört ett fönster krascha. Men jag tittade ut en massa gånger och såg verkligen ingenting, så jag sa att det nog bara var nåt annat fönster som kraschade.

Strax därpå såg jag en massa polisbilar komma och när jag då tittade ut så var det rätt dramatiskt! De hade tagit två killar, välidgt unga, som det såg ut.

Det såg ut att ha varit inbrott i någon av butikerna under oss.

Det tog ju en stund för poliserna att jobba klart och det var tydligt att de letade fler med hjälp av polishund. Om det var för att fler faktiskt varit inblandade, eller om det var för ”säkerhets skull” har jag ingen aning om.

Sammanfattningsvis så var det en väldigt tragisk händelse för många personer. Framför allt för affärsägaren, tänker jag, men jag tänker även på dessa unga killars början på det nya året och deras föräldrar som ska ta emot det här beskedet precis när ett nytt löftesrikt år har börjat.

En sån här händelse får ju så stora konsekvenser för så många människor och därför blir det alltid extra trist när det är unga personer, för jag tänker att de troligen inte ens inser vidden av de konsekvenser som kommer med en sån här sak.

Jag hoppas det här blir en läxa för killarna och att de inser hur tokigt det kan bli om det fortsätter. Tyvärr kan det vara mest önsketänkande!

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.