Det är lättare för en kamel att gå igenom ett nålsöga…

Både den heliga koranen och evangeliet enligt Matteus har ett uttryck för en kamel som passerar genom nålens öga.

I Koranen står det:

”Till dem som avvisar Våra tecken och behandlar dem med arrogans, kommer det inte att finnas någon öppning av himmelens portar eller kommer in i trädgården, tills kamel kan passera genom nålens öga. Sådan är vår belöning för dem i synden.”

och i Matteus evangelium står det:

”Jag säger dig sanningen, det är svårt för en rik man att komma in i himmelriket. Återigen säger jag att det är lättare för en kamel att gå igenom en nåls öga än för en rik man att komma in i Guds rike. ”

Talesätten skiljer sig, men meningen är att beskriva något som är omöjligt.

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Välkommen att kommentera. Du kan välja om du vill kommentera med wordpress, facebook eller google+ genom att klicka på de små ikonerna ovan. Håll god ton, inga personangrepp och håll dig till ämnet och inom lagens ramar. Alla kommentarer är modererade och godkänns så snart jag får möjlighet. Kommentera gärna i stort och smått. Jag försöker svara på alla kommentarer, men ibland kan det dröja lite. Ordet är fritt, ordet är ditt!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.