Tankar runt #10YrsChallenge

Just nu pågår en utmaning som sprids överallt på sociala medier. Den handlar om att lägga upp bilder från då (10 år sedan) och nu (alltså en nytagen bild).

Okej, jag erkänner att bild nr 2 ser för suddig ut för att knappt urskilja motivet…

Nu vet jag inte säkert om det beror på bättre kameror, bättre koll på hur man tar en bra bild (då de flesta idag tar så pass många bilder att man lär sig i vilket ljus/vinkel etc. man ser bättre ut i), att vi väljer en sämre bild från ”förr” och en bättre bild från nutid, eller helt enkelt för att vi blir snyggare med åren? Eller för att vi helt enkelt är för ”omoderna” för att uppskatta dem idag (ögonbrynshistorierna är ju inte helt lyckade från 2009 på de flesta av oss). De allra flesta bilder jag sett så ser personerna i alla fall bättre ut i dag än för 10 år sedan.

Eller är det kanske så att åren med våra nya erfarenheter, styrkan i att bli lite klokare, lite lyckligare, lite starkare gör att vi ser bättre ut? Eller tar vi generellt bättre hand om oss idag än vi gjorde förr?

Jag vet inte anledningen, men jag tycker verkligen att de flesta ser bättre ut idag än för 10 år sedan. Inklusive min egen bild. Vad tycker du om denna fotoutmaning?

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.