Tre viktiga papper

Inom loppet av en månad har jag skrivit under och skickat in tre viktiga dokument som kommer att ha vissa förändringar för mitt liv och min framtid. Samtliga tre dokument är positiva på alla sätt för mig och ger den där känslan av att ”stänga en dörr bakom mig för att kunna öppna en ny”.

Jag vill inte gå in på här och nu vad dokumenten handlar om, för det är egentligen inte det viktiga i det här inlägget. Det jag vill få fram är i stället att det är bra med avslut och det är bra med omstarter lite då och då i livet. Ibland behöver vi lämna saker bakom oss och gå vidare, men det handlar inte bara om det. Det handlar också om att kunna ta nya tag, att kunna sätta upp nya mål och att ha dessa att sträva efter och att försöka uppnå nya höjder i livet.

Ibland får vi lite hjälp på vägen och det är alltid bra att kunna lära sig ta emot hjälp ibland, även om det för många av oss kan vara rysligt svårt.

Det är lätt att tänka att ett dokument bara är ”ett papper” och det är det ju också, men samtidigt kan ett dokument ha en stor betydelse, både i teori, praktik och mentalt. Just det mentala, att man är på väg att ta ett nytt steg, in i en ny tid, tror jag är viktigt. Det är liksom som det där med ”positivt tänkande” att ju mer positivt man tänker, ju bättre brukar det bli.

Tack till er som ger mig nya möjligheter!! Tack till er som ser mig, hör mig, vägleder mig när jag behöver. Tack till er som ger mig nya dörrar att öppna och tack till er som finns där vid min sida när det stormar. Ni vet vilka nu är!!

I Sverige är vi så vana vid dokument. Allt ska dokumenteras. Barns skolgång, arbetsavtal, giftermål, skilsmässor, företagsavtal, ägarbyten, försäljningar av många materiella ting, bostadsavtal, bilavtal, myndighetspapper, utbildningar, ja i princip alla lite ”större” beslut vi tar ska ha underskrifter här och där. Så ett dokument är förstås så mycket mer än bara ”ett papper” redan i och med det. Ibland kan det vara tröttsamt, men ibland är det faktiskt riktigt skönt att få skriva på det där pappret, skicka in det och andas ut och veta, snart, riktigt snart, så kommer mitt liv att ta en liiiten annan vändning, eller som vår kung en gång sa: ”Det är dags att vända blad”.

Jag kan knappt vänta på att se vad jag ska finna på ”nästa sida” i boken!

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.