Tiden…

Det sägs att det enda rättvisa som finns är den rättvist fördelade tiden. Vi är alla tilldelad lika mycket tid. Ingen får mer och ingen får mindre. Alla har vi våra 24 timmar om dygnet.

Det må vara sant, men jag tycker det handlar så mycket om vad vi gör med tiden också. Jag tycker ofta att 24 timmar/dygn känns för lite. Visst är det skönt efter en lång, aktiv dag att få krypa till sängs. Det är nästan gudomligt att få krypa ned i sin sköna säng, mellan svala lakan och bara slappna av efter en lång, arbetsam eller stressig dag.

Samtidigt känner jag nästan alltid att jag lämnar något halvgjort eller ogjort för att timmarna helt enkelt inte har räckt till.

Visst, jag är medveten om att jag har mycket omkring mig med arbete med lång restid, företaget som tar otroligt mycket tid och en stor familj som jag önskar att jag kunde spendera mer tid med. Vänner jag skulle vilja träffa oftare.

När mina barn var små undrade jag ofta vad människor utan barn gör med all sin tid, då i princip all min tid gick åt till barnen. Nu är jag själv där, att jag inte längre har småbarn, utan all min fritid kan jag styra efter mig själv och mina behov. För en person som fick barn tidigt och som varit småbarnsmamma i hela sitt vuxna liv, är det en otrolig lyx.

Att ens få egentid under en stund i duschen eller på toaletten var under många år i princip en hägring, en dröm, som sällan kunde uppfyllas.

Men jag har ju alltid haft en förmåga att engagera mig, dra igång en massa projekt, ”nörda in mig” och lägga min tid på saker jag finner intressanta.

Det har varit organisationer, den här bloggen, Afrop’e, Fatous Passion och en massa annat. Så all den där ”tiden” jag bara skulle njuta av, den har jag ännu inte stött på… hahaha…

Sanningen är väl troligen att det jag skapat i stället är på sikt något jag njuter mer av, något jag älskar och brinner för och något vi brinner för kan väl knappast vara bortkastad tid?

Ta hand om din tid och se till att den tid du väljer att lägga ned på något, att du känner att det verkligen är värt det, för är det något vi inte kan få tillbaka, så är det tiden.

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.