Arbetet, företaget, döden och livet däremellan…

Mitt liv handlar mest om arbete just nu. Jag har nyligen (ca 2 mån sen) börjat ett helt nytt jobb. Sen tar förstås företaget mycket tid och engagemang, men det är också där jag hämtar kraft och laddar batterierna.

Mitt nya arbete är ett stimulerande och roligt arbete som jag trivs väldigt bra på och det känns som jag kan utvecklas bra inom mitt arbetsliv med den här språngbrädan som ett nytt arbete, med helt nya arbetsuppgifter innebär.

Dessutom har mitt jobb de senaste åren varit ett ganska ensamt arbete där jag inte arbetat så mycket med kollegor, förutom de sista månaderna till viss del, vilket skiljer sig marknat åt från mitt nya arbete där jag har många kollegor och arbetar nära människor. Det faller sig dessutom så väl att det är människor som är väldigt roliga och stimulerande att arbeta med.

Ibland kan man uppleva att man ”fastnar” lite i sitt jobb och inte kommer vidare. Jag trivdes bra med mitt tidigare arbete också, men jag kände att jag var i behov av lite större utmaningar och det känner jag att jag får nu.

Jag har parallellt även arbetat hårt med att strukturera upp mitt företag, för att förenkla mitt arbete, samt passat på att utveckla det med flera, för mig stora steg!

Några av de saker jag har gjort:

  • Lanserat två nya hudvårdsprodukter sedan januari: Omies Facial Scrub with African Black Soap, samt Zawadis Body Scrub. Jag ÄLSKAR dessa produkter och kan inte ”se mig mätt” på dem. Jag älskar att göra dem, att se på dem och dofta på dem och inte minst älskar jag att använda dem varje dag! De är helt enkelt ljuvliga!!
  • Jag har (med hjälp av en fantastiskt snäll och hjälpsam vän) ombildat mitt företag till ett aktiebolag, med allt vad det innebär! Det är en rätt tuff process, men det kommer underlätta för mig i längden, på flera olika sätt!!
  • Jag har omstrukturerat min hemsida till att även innefatta en webbshop, vilket tagit sjukt mycket tid, men som också underlättat för mig enormt i slutänden!! Den är inte helt klar till 100% ännu, men så gott som. Det sista är bara lite ”småfix”.
  • Jag har fyllt ut min webbshop med lite nya produkter, alltså inte bara hudvård. Detta mest för att jag ska få lite mer ”liv” i min webbshop, så det förhoppningsvis ska bli lite roligare att besöka den!
  • Jag har även börjat göra örhängen av lera och det är ren meditation för mig.

Jag brukar säga att labbet/showroomet i Häkarängen är en oas för mig och precis så känns det när jag kliver in där, även om det också är där jag behöver jobba hårdast och under en hel del stress. Men det bekommer mig inte nämnvärt. Jag känner sånt lugn i själen när jag kommer dit och jag upplever platsen så rofylld och ”läkande”. Jag kan inte beskriva det bättre än så…

När jag gör mina örhängen däremot, då släpper jag ”allt” och som sagt, det är en enorm avslappning och meditation för mig. Jag älskar verkligen att få skapa fritt från mitt innersta.

Jobb, jobb och jobb, var är mitt privatliv? Jo, det finns också där. I min familj har vi haft en allvarlig sjukdom med ett dödsfall som blev utfallet av sjukdomen. Det var sjukhusvak, tårar och många samtal under 5-6 veckors tid. Sen var allt bara slut. Begravning och minnesstunder avlöste varandra och massor av svåra känslor för mig, för barnen. Sen kom den där tomheten och saknaden. Ett liv tog slut. En viktig person i våra liv. En händelse som ställde allt annat på sin spets.

Det var inte bara ett liv som tog slut, det var en era som tog slut. Ett stort och viktigt kapitel i våra liv. Han var en så självklar person som funnits där så länge, sen jag var bara 18 år och han var en del av det som format mig, som gjort mig till den vuxna kvinna jag är idag.

Vi kom fram till att vi funnits i varandras liv i 30 år det här året. Det skulle ha blivit 30 år i maj, men vi hann aldrig fram dit. Han somnade till slut in och slapp smärtor som sjukdomen och livet gav, men vi bär med oss honom och minnet av allt det vi delat och ger honom den vila i oändlig frid som han behöver.

Sen får vi försöka gå vidare med våra liv. Utan honom. Ta tillvara på det och de som finns kvar i livet, inte minst vi själva.

Att stanna upp den där sekunden, dra in doften av syrener, lyssna till vinden, regnets smatter, fågelkvittret eller minnet av hans röst när han förmanar oss, eller hans glada skratt…

Vi lever.

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.