Halvtidssambo och efter regn kommer alltid solsken…

Det har varit flera tuffa veckor för mig, samtidigt som jag jobbat extremt mycket och hårt med många saker och på många plan. Den gångna veckan har all möda börjat ge utdelning…

Både på ett privat plan och i företaget har det varit några slitsamma månader på flera plan, men nu har mycket av det tunga börjat ge utdelning den sista tiden och jag känner stor lättnad.

Inte minst har det tagit tid från mig att lägga slutfinishen på nya produkter som har getts ut och som ska ges ut.

Nu har jag gett ut fyra nya dofter på doftpinnar och tre på doftljus. En doft saknas på doftpinnar och två dofter på doftljusen, men jag tar en sak i taget och så får det komma så snart det är möjligt. Den doft jag själv är helt besatt av är den nya juldoften som jag gett namnet: Blackout Lady Santa. Den finns på både doftpinnar och doftljus. Den är gaaaalet god. Jag är som sagt helt besatt av den och vill verkligen rekommendera just den doften. Jag håller även på att ta fram lite nya dofter, men det sparar vi på lite… Jag måste ju ha något helt fantastiskt att dofta på när julen är slut också… 😉

GODA NYHETER

Jag har en riktigt GOD NYHET i alla fall och det är att jag INTE kommer behöva göra någon prishöjning inför det nya året på mina hudvårdsprodukter. Det känns jätteroligt. Gällande doftljusen och doftpinnarna är det inte helt klart ännu, men jag hoppas kunna hålla samma priser som nu. Eftersom de är så nya behöver jag dock göra en ny utvärdering av dem innan jag kan ge ett slutgiltigt besked, men som sagt, hudvården får behålla sina priser in i 2020 också… 🙂

Jag har haft en del positiva möten den senaste veckan också och några av dem hoppas jag ska leda till givande och bra samarbeten för båda parter. Det är positivt.

DEN TIDIGA JULHANDELN

  • Jag vet att många tycker att julhandeln kommer in allt för tidigt och jag har full förståelse för det, då jag själv många gånger reagerat på den också. Samtidigt finns det saker som gör att jag också har stor förståelse för att den startar så tidigt:
  • För många av oss handlare så drar vi in den större delen av hela årsförsäljningen just på julhandeln. Då är det lätt att förstå att vi inte kan sitta och vänta på att lägga upp våra julerbjudanden. För många av oss småföretagare kan hela vårt företags existens hänga på en lyckad eller misslyckad julhandel.
  • Många kunder tycker om att vara i tid och planerar sina julklappsinköp tidigt. Jag har redan fått väldigt många förfrågningar om planerade julklappserbjudanden.
  • Många av oss handlare vänder oss till exempel även till företag som ska köpa in julklappar till sina anställda och andra som av olika skäl måste vara ute i god tid med våra erbjudanden för att beställare ska hinna få hem sina beställningar i god tid.
  • En del ska åka utomlands och ta med julklappar och behöver då få hem sina beställningar i tid av det skälet.
  • Damned if you do-damned if you don´t! Ja, det går aldrig att göra alla till lags. Vissa blir väldigt störda på tidig julreklam, andra vill veta i tid för att bättre kunna planera. Jag bestämde mig tidigt för att i alla fall låta allhelgonahelgen passera, men sen har jag inte tålamod att vänta längre, även om jag håller tillbaka så pass att jag börjar med lite i taget. Jag började därför med att släppa min juldoft. Sen har jag fortsatt med att marknadsföra vår alternativa inomhusjulmarknad i Hökarängen som blev så bra förra året. Nästa steg är att börja lägga upp vissa särskilt förmånliga julerbjudanden jag kommer att ha. Jag blir förstås till viss del påverkad och lite stressad att vissa handlare har börjat marknadsföra och julpynta sedan ett bra tag tillbaka, men jag har försökt hålla tillbaka min iver något.

Ja, visst är det trist när julhandeln kommer redan på höstkanten, innan man ens hunnit fatta att sommaren är slut, men samtidigt så finns det flera begripliga skäl till varför den oftast upplevs komma igång fortare än man trott…

VÅRT HEM

Hemma håller en rejäl rensning på att göras. Vi möblerar om i alla rum och byter rum och snyggar till det på flera plan. Det känns SÅ roligt! Jag tycker om de flesta förändringar. I alla fall de jag själv är med och styr och där jag tydligt kan se att det kommer något gott ur det.

Jag och mamma Foto: Fatou Lusi©

Jag har ju världens bästa ”halvtidssambo” dessutom. Aldrig har jag levt så jämställt, så fridfullt och så trevligt med en partner som jag gör med min mor. Jag vet att många tycker det är konstigt att bo med sin mamma i min ålder, men eftersom min mamma också är min bästa vän så är det det perfekta samboskapet. Vi har stort utbyte av varandra och hjälps åt på alla sätt. Hon hjälper mig en hel del i företaget också, både på plats och i hemmet och det är en förutsättning för att det här ska funka, då dygnets timmar faktiskt inte räcker till för mig. Att hon sedan själv arbetar till 50% trots att hon är pensionär visar vilken kraftkvinna hon verkligen är.

Ja, det är klart det är roligt för mig att halvtidsbo med min mamma på alla sätt, å andra sidan tror jag inte det hade funkat lika bra om vi gjort det från ”start”. Det är alltså viktigt att vi har utvecklats som två vuxna, enskilda individer som levt separata och självständiga liv. Framför allt att jag har gjort det, förstås. Under dessa förutsättningar skulle jag säkert själv kunna leva med något av mina barn när de når min ålder. Å andra sidan hoppas jag förstås att de ska leva i lyckliga och sunda relationer med en partner då. Det är trots allt det mest ”naturliga”.

Men naturligt eller ej, det känns inte på något sätt onaturligt att idag leva tillsammans med min mamma på halvtid. Kanske spelar det också roll att det trots allt bara är 17 år mellan oss. Och att min mamma av övrig familj anses vara den ”mest ungdomliga” av oss två.

…och så levde vi lyckliga i alla våra dagar… hahaha…

Nej, kanske inte, men just nu är livet balanserat, trevligt, glädjande och otroligt fridfullt mitt i stormen.

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.