Ett nytt liv utan hemmaboende barn…

Det har varit så mycket som har hänt den senaste tiden, som jag velat skriva om, men eftersom det hänt så mycket har det funnits så lite tid över att skriva.

Tidsbrist är nog det jag har mest gott om. Vi har ju bara 24 timmar om dygnet som är rättvist fördelade för oss alla, men som jag nämnt förut är jag lite girig när det gäller tiden och skulle gärna vilja tilldelas mer tid. Nu funkar det inte så.

På det privata planet har mycket förändrats i mitt liv. Sonen har flyttat till Spanien för att spela basket på högre nivå. Så fantastiskt roligt!! Det har ju också förändrat familjesituationen helt.

Det är dubbelt. Å ena sidan saknar jag sönder mig efter honom och samtidigt är det ju första gången i mitt vuxna liv som jag inte bor med mina barn. Det är också en enorm känsla av frihet. Jag behöver inte skynda hem från jobbet för att någon väntar på mig eller behöver mig. Jag kan strosa runt en stund på stan om jag vill. Jag kommer hem till ett välstädat hem. Inga skohögar på hallgolvet, inga blöta handdukar på soffan, ingen överfylld diskho, ingen överfylld tvättkorg eller obäddade sängar.

Vi har också passat på att göra om i alla rum och just nu trivs jag väldigt bra i hemmet, även om jag inte hinner spendera så mycket tid hemma, förutom sovtiden.

Jag har valt vitt, med mycket små belysningar i mitt sovrum då jag upplever att det ger ro och vila i mitt inre.

Jag förstår att det här är en ny era av mitt liv. Och även om jag ofta saknar mina barn och den närhet jag haft till dem, så är det i sanning också en befrielse att inte ha så stort ansvar. Självklart försvinner inte kärleken, saknaden och oron för sina barn när de är så stora. Oron kan nästan bli större när man inte längre har samma koll på svårigheter i livet som ens barn möter, som när de bor hemma och man träffas varje dag. Och saknaden blir förstås mycket större.

Att jag har ett otroligt aktivt liv och dessutom bor med min mamma, gör ju att jag aldrig känner ensamhet. Snarare tvärt om. De gånger jag är hemma ensam är det rätt skönt att njuta av mitt eget sällskap.

Det enda jag brukar sakna i mitt liv just nu är tid och att få skriva mer. Det är något att sträva efter…

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.