Swedish-Gambian Youths Charity-event

Det händer fantastiska saker i den yngre generationen och jag myser när jag ser engagemanget!!

Jag har ju alltid brunnit för människors starka engagemang och än mer för unga människors engagemang. Det ger mig hopp om livet och framtiden. Det ger mig energi att vara en del av, att stödja och göra det jag kan för positiva engagemang.

Det här inlägget skulle ha skrivits för flera veckor sedan, men på grund av tidsbrist skrivs det alltså först nu.

För några år sedan ringde min sons farbror och namne, Mabou till mig och sa att han tyckte vi skulle dra igång ungdomar med gambiskt ursprung för att dra igång en ungdomsorganisation. Vi skulle dra igång något vi kan lämna över till våra ungdomar, då vi ser hur mycket kraft och styrka det finns i den yngre generationen och samtidigt ge en plattform för gemenskap. Vi skulle även ta med en gemensam vän, brother Go för att starta upp det hela. Så fort vi såg att det fanns ett intresse och att organisationen fått yngre medlemmar som ville registrera organisationen och dra igång den på riktigt, skulle vi ta ett steg tillbaka.

Jag tyckte det lät dom en fantastisk idé och vi började genast dra i lite olika trådar och kontakta ungdomar vi trodde kunde vara intresserade och så bokade vi lokal för ett första möte.

Det kom en hel del folk till de första mötena och vi var med vid de första 2-4 mötena och därefter kände vi att vi kunde lämna över och själva ta ett steg tillbaka. Vi namngav temporärt organisationen Swedish – Gambia Youths. Ett namn de valt att behålla.

Genom åren har jag följt organisationen på lite håll och i perioder har de arrangerat flera intressanta event.

För drygt en månad sedan arrangerade de en charity-middag på Changers Hub på Östermalm i Stockholm, där det bjöds på musik och fantastiskt god, gambisk mat. De pengar som samlades in på eventet går till fängslade kvinnor på fängelset Mile 2 utanför Banjul i Gambia. Bland annat till mensskydd och andra hygienartiklar. Behovet är enormt för dessa kvinnor. HÄR kan du se en video när fängelset besöktes.

Eventet blev ett otroligt välorganiserat och lyckat event. Jag är så glad att dessa unga människor är så drivna och duktiga i att skapa en plattform för unga med gambiska rötter, samtidigt som man gör så vettiga saker!

Jag vet att biljetterna sålde slut väldigt snabbt till eventet och även om jag vet att det krävs en hel del att arrangera, så hoppas jag det skapas fler liknande event. Dessutom hade jag galet trevligt sällskap under kvällen!

En stor eloge till dessa organisatörer!!

Jag vet att det ofta är ett fåtal som drar de tyngsta lassen i ideella organisationer, men kanske du känner någon driven person i målgruppen som skulle vara intresserad av att bli medlem? Du finner gruppen HÄR på Facebook och HÄR på Instagram!

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.