Det finns två sorters människor

Det finns ett talesätt som säger att det finns två sorters människor. De som får saker gjorda och sedan de som går bakom och kritiserar.

Det är något jag försöker tänka på ibland när just det händer. Alltså att någon skapar något och sen kommer en del och kritiserar detta. Nu menar jag inte konstruktiv kritik, utan den där kritiken där det känns som personen letat efter något att kritisera.

Det känns ofta som det är lite samma personer som söker denna kritik och ofta kritiserar andra. Sällan ser jag dessa personer själva skapa något eller faktiskt göra något bättre själv.

Vi behöver självklart alla sorters människor på jorden, men den skulle nog stanna i utvecklingen om vi hade färre personer som är handlingskraftiga, idérika och som faktiskt får saker gjorda!

Idéskapare och entreprenörer är personer som jag ofta inspireras av och jag ser mig själv som både entreprenör och idéskapare också. Ibland i smått, ibland i större sammanhang.

Det kan vara allt från att byta duschdraperier, till att starta en blogg och engagera sig så mycket att den blir mångfaldigt prisbelönad, en webbtidning eller ett företag där jag skapar min egen hår- och hudvård. Och allt däremellan.

Nu är det verkligen inte alla ideér jag förverkligar. Tvärt om. De allra flesta ideér dör lika snabbt som de föds i mitt huvud. Många ideér skulle jag vilja genomföra, men inser att det är helt omöjligt av praktiska, ekonomiska eller tidsmässiga skäl.

Är det något som kostar extremt mycket vid nya ideér så är det tiden. Det tar enormt mycket tid att starta upp intressanta ideér, oavsett vad det gäller! Det som du tror kommer vara lite tidskrävande i uppstarten blir ofta något som kräver allt mer tid allt eftersom. Särskilt om det är ett större projekt som kanske innefattar fler personer eller om det är ett projekt som utökar med tiden.

Det jag ofta tänker på är att det ofta är de personer som vågar testa gränser som vågar ”kasta sig ut”, trots att de inte vet hur de ska landa, de personer som vågar tänka utanför boxen, som faktiskt skapar det nya och kommer på helt nya uppfinningar och ideér.

Vad skulle världen vara utan Martin Luther King, Nelson Mandela och personer som uppfunnit glödlampan, hjälpmedel och elektriciteten?

Vad skulle världen vara om vi inte hade Greta Thunberg och andra pådrivande, inspirerande och idérika människor som gav oss energi och inspiration att göra vår värld lite bättre?

Kreativitet och skapande är inspirerande och energigivande

Jag känner mig alltid inspirerad och får alltid ny energi av personer som är villiga till personliga uppoffringar för något de tror på eller något de brinner för.

Stötta gärna personer i din omgivning som faktiskt försöker göra skillnad. Litet som stort. Ett uppmuntrande ord, en stöttande kommentar, en delning i sociala medier, eller en positiv feed back kan göra större skillnad än du tror.

bloglovin
Follow mrsxanadus on Twitter

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.