Du är oersättlig

Du är värdefull. Du är viktig. Hur ensam du än känner dig, så finns det minst en person, troligen flera där du är en viktig del och där du har ett eget värde.

För minst en person, troligen för flera, är du faktiskt helt unik och helt oersättlig!

Vi är alla en viktig pusselbit i det här stora som är livet. Jag har mött människor som känner sig värdelösa. Hur är man om man är värdelös? En person som inte har något värde. Hur är en sådan person?

Jag tvivlar på att den personen finns. En person utan värde. Jag är säker på att vi alla människor har samma värde, även om det låter som en klyscha. Vi har ett värde för att vi alla är värdefulla. Värdefulla för någon. Kanske ens barn, kanske ens föräldrar, kanske för ett syskon, ett syskonbarn, för en vän eller partner, en kollega, granne eller någon annan. Men självklart är vi inte bara värdefulla för någon annan, utan mest värdefull är vi för oss själva.

Jag har ett egenvärde. Du har ett egenvärde. Vi är unika och värdefulla för att vi är de vi är.


För någon människa är just du värdefull. Till och med människor som kan ha begått ohyggliga brott har någon som bryr sig om dem, någon som oroar sig för dem och någon som de är oersättliga för.

Vi behöver känna oss älskade och värdefulla för någon annan. Vi har behov av att bli bekräftade som personer med ett värde, men allra viktigast är det trots allt att vi inser vårt egenvärde, att vi lär oss trivas med vår egen personlighet. Om vi inte trivs med vår personlighet så är det bara vi själva, individen som kan förändra den, förbättra den. Att jobba med sig själv och vår egen utveckling är viktigt. Inlärda beteenden går att förändra när vi har viljan.

När du lär dig trivas med dig själv och ditt eget sällskap kommer du sällan känna dig ensam igen.

Du kommer inse att du är din egen bästa vän och där kommer du även inse hur värdefull du är.

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.