Mangodessert – recept

Jag såg ett videoklipp med en mangoefterrätt en dag, så vi testade att göra den några gånger. Den blev supergod. Tyvärr framgick inte måttenheterna så vi fick göra en egen version. Det som var bra var att det inte krävdes något tillsatt socker. Det är bra!

3-5 dl grädde (det blir mer mangosmak med mindre grädde, men drygare med mer grädde)
1 dl kondenserad mjölk
2 mogna mango eller en påse fryst mango som du tinar

Ta allt kött från dessa 2 mango eller en tinad påse med fryst mango (vi har testat båda och det var ingen större skillnad). Lägg i en mixer. Mixa tills det blir en slät mangopure. Koka mangopuren på låg värme tills den tjocknat något. Låt den svalna.

Vispa vispgrädden tills den tjocknat. Häll i den svalnade mangon och den kondenserade mjölken och rör om. Häll upp i en form och ställ in i frysen. Det tar ett tag om man vill ha den genomfrusen, men den var väldigt god som halvfrusen också.

Vi testade samma sak med jordgubbar och det funkade, men var inte alls lika gott. Den blev mer osöt i smaken också, men passar kanske den som vill ha lite syrligare desserter eller så får man helt enkelt sätta i lite socker om man vill det. Gissningsvis kan man göra på samma sätt med alla frukter, men rekommenderar verkligen mango.

fatouspassion.com

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Mangodessert – recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.