Hur påverkar pandemin dig och ditt liv?

Den här Coronasituationen är verkligen inte lätt för människor att leva med. Pressen är oerhört hård för många, det är många vars företag gått omkull, många har förlorat sina arbeten, många till och med sina anhöriga. Många lever väldigt isolerade med psykisk ohälsa som en möjlig konsekvens av isoleringen.

Det är en svår tid för många. Alla blir vi på något sätt begränsade av situationen och efter så här många månader har det börjat sätta sina spår.

Många familjer har slutat fira födelsedagar, eller firar dem bara med närmsta familjen. Jag funderar på hur det här kommer att påverka oss på längre sikt? Kommer vi någonsin kunna gå tillbaka till hur vi levde ”innan Coronan”? Eller har detta ändrat våra livsmönster och sätt att umgås för alltid?

Det finns säkert positiva aspekter också. Inget ont som inte har något gott med sig, heter det ju… Jag tror många har blivit tvungna att anamma den digitala världen på ett sätt vi inte gjort innan. Många har insett att det kan vara riktigt smidigt att ha möten utan att fysiskt behöva ta sig till och från en viss plats. Andra har upptäckt fördelar med att arbeta hemifrån, för de som getts den möjligheten, med bland annat inspärrade av restid och respengar.

Men det är också en tuff period med många utmaningar. Hur har denna pandemi förändrat ditt liv och din vardag? Tror du att våra livsmönster kommer förändras även på sikt, eller tror du det bara är tillfälligt under pandemins gång? Hur lång tid tror du att pandemin kommer att pågå?

Stay safe!

Social comments

Loading Facebook Comments ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.